Smörstekt torskrygg med sparris och bakad körsbärstomat

/5

Ingredienser

500 g
torskrygg
4 msk
100 g
smör
20
sparrisstjälkar
200 g
körsbärstomater
salt och peppar
färsk basilika
citron
  • 500 g

    torskrygg

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak till stekning

  • 100 g

    smör

  • 20

    sparrisstjälkar

  • 200 g

    körsbärstomater

  • salt och peppar

  • färsk basilika

  • citron

Smörstekt torskrygg med sparris och bakad körsbärstomat

Brynt smör ger extra god smak till torsken. Njut tillsammans med härlig sparris och bakade körsbärstomater. Kokt potatis passar bra till. Servera med ett glas vitt vin.

Gör så här

  1. Pensla körsbärstomaterna med rapsstekolja och kör dem i ugnen på 150 grader ca 20 minuter.
  2. Stek fisken i rapsstekolja med smörsmak några minuter per sida tills den får fin färg.
  3. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat och sätt in mitt i ugnen (bredvid tomaterna) till 45° innertemperatur, ca 10–12 min.
  4. Ansa sparrisen och koka den 2-3 minuter.
  5. Bryn smöret tills det doftar nötigt. Se upp så det inte bränns vid.
  6. Lägg upp fisk, sparris och körsbärstomater på en tallrik. Häll det brynta smöret över och garnera med basilika och citronskivor.