Sparris med burrata, smulat vitlöksbröd och friterad salvia

/5

Ingredienser

4
burrata, eller vanlig mozzarella
2 knippen
grön sparris, ca 4 st per person
1 dl
8
färska salviablad
4 skivor
surdegsbaguette, gärna dagsgammal
1 klyfta
vitlök, skuren i tunna skivor
salt och peppar
  • 4

    burrata, eller vanlig mozzarella

  • 2 knippen

    grön sparris, ca 4 st per person

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 8

    färska salviablad

  • 4 skivor

    surdegsbaguette, gärna dagsgammal

  • 1 klyfta

    vitlök, skuren i tunna skivor

  • salt och peppar

Sparris med burrata, smulat vitlöksbröd och friterad salvia

När sparrisen är grön och fin i butiken ska man passa på! Här får krämig och mjuk burrata sällskap av krispigt vitlöksbröd och friterad salvia. Med Kloka rapsstekolja med smörsmak steker du brödsmulorna utan stänk och får smörsmaken på köpet. Vi serverar härligheten på en bädd av nykokt sparris.

Gör så här

  1. Värm upp Kloka rapsstekolja med smörsmak  i en stekpanna och släpp ner åtta salviablad. Låt dem fräsa lite i oljan utan att ta färg. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Ställ stekpannan med oljan åt sidan en stund.
  2. Finfördela lätt torkad surdegsbaguette i en mixer genom att pulsa några gånger. Du ska ha kvar lite större flagor.
  3. Värm upp rapsstekoljan igen. Stek brödsmulorna och vitlöksskivorna det blir gyllenbrunt. Salta och peppra. Ta upp det mesta med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Koka sparrisen lätt i saltat vatten tills den är mjuk men har kvar tuggmotstånd, ca 3-5 minuter.
  5. Lägg upp lätt kokt sparris på tallrikar. Lägg varsin burrata mitt på. Droppa över lite av stekoljan. Strö över brödsmulorna och dekorera med salvia.