Gauloise Christmas

Dela med dig:

Gauloise Christmas Ale gör comeback i Systembolagets beställningssortiment den här julen. Det belgiska julölet är ett bra val till rätterna på ett klassiskt julbord.

Gauloise Christmas Ale är en mörkt rödbrun ale från det anrika belgiska bryggeriet Bocq. Ölet är runt, fylligt, smakrikt och välbalanserat med inslag av koriander och lakrits. Det passar utmärkt till julbordets mustiga läckerheter, eller att njuta av en stund framför brasan när lugnet har lagt sig.

OM BRASSERIE DU BOCQ

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

Brasserie du Bocq är ett anrikt belgiskt bryggeri.

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien.

Fler öl från Brasserie du Bocq

Gauloise Christmas Ale är en belgisk mörk ale från Brasserie du Bocq. Det mörkt röd…
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.