Gauloise Christmas är tillbaka

Dela med dig:

Det populära julölet Gauloise Christmas Ale gör comeback i Systembolagets beställningssortiment den här julen. Det belgiska julölet är ett bra val till rätterna på ett klassiskt julbord.

330 ML

8,1%

Passar till julmaten

Gauloise Christmas Ale är en fyllig ale från det anrika belgiska bryggeriet Bocq. Med sin kryddiga smak med inslag av koriander och lakrits passar det extra bra till julmat. Det passar också bra att njuta av i brasans sken när lugnet har lagt sig.

> Läs mer på hemsidan


Gauloise Christmas

Gauloise Christmas Ale är en belgisk mörk ale från Brasserie du Bocq. Passar utmärkt till julbordets mustiga läckerheter eller att njuta som sällskapsdryck.

Doft/smak: Det mörkt rödbruna ölet med en generös skumkrona har doft och smak med inslag av koriander och lakrits. Det är runt, fylligt, smakrikt och välbalanserat.

FAKTA
Producent:
 Brasserie du Bocq, Belgien
Alkoholhalt: 8,1%
Volym: 330 ml.
Pris: 30:90 kr.
Artikelnr: 54204

Om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien.

> Läs mer

Relaterat

HoHo Webb
Ingen kan väl missa vad den här juliga flaskan innehåller! En bärnstensfärgad, fyllig och dessutom glutenfri ale med mycket humle, lagom beska och en…
Bocq Sortiment Webb
Det finns över 1.000 olika sorters öl i Belgien. Här görs kryddiga, alkoholstarka ale och även några av världens bästa veteöl. Låt oss presentera…

Relaterat

Fler öl från Brasserie du Bocq

Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.
Blanche de Namur Hop n´n spice är ett fruktigt veteöl från belgiska Brasserie du Boc…