Årets julöl är här!

Dela med dig:

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale

Ingen kan väl missa vad den här juliga flaskan innehåller! En bärnstensfärgad, fyllig och dessutom glutenfri ale med mycket humle, lagom beska och en fin karamellton. Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale passar extra bra till det mesta på julbordet.

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale

500 ML

4,5%

29:90 kr

Omtyckt julöl

Den 1 november är det en högtidsdag för alla julälskande ölfantaster. Då släpps årets julöl på Systembolaget. Även i år kommer populära Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale att finnas på hyllorna runt om i landet.

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale är en bärnstensfärgad, fyllig och dessutom glutenfri ale från Wales med mycket humle, lagom beska och en fin karamellton. Ölet kommer i en 500 ml glasflaska och har fått omdömen som:

  • Årets roligaste inslag på julbordet! Betyg 6/6 (SvD)
  • Rena snygga smaker! Betyg 5/6 (Pilsner.nu)
  • Milt och blommigt med låg kolsyra på härligt, brittiskt manér! Fjärdeplacering (av 10) på topplistan (Corren, NT m fl)

> Läs mer på hemsidan

Passar till julmaten

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale har en lagom beska, mycket humle och en fin karamellton som gör att det passar extra bra till julmat. Kolsyran och alkoholen balanserar upp matens mustighet, beskan passar med matens relativt höga fetthalt och brödigheten gör de robusta smakerna rättvisa. Ölet är relativt torrt, vilket gör det till ett bra val till såväl julskinkan som sillen och även till gottebordet.

> Recept: All den goda julmaten


Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale är ett glutenfritt öl som passar extra bra till julmat.

Doft/smak: Fyllig och torr ale med brödig smak och mycket humle. Inslag av sirap, mörkt knäckebröd, apelsinskal, choklad och knäck.

FAKTA
Producent:
 Evan Evans BreweryWales, Storbritannien.
Alkoholhalt: 4,5%
Volym: 500 ml.
Pris: 29,90 kr.
Artikelnr: 11178

Glutenfritt julöl

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale är glutenfritt. Man tillsätter ett enzym i bryggprocessen som bryter ner glutennivån under 20 ppm. Glutenfritt öl smakar som vanligt öl, när det bryggs på samma råvaror. Gluten saknar smak och påverkar inte konsistens eller hur det känns i munnen.

> Så tillverkas glutenfri öl

Om Evan Evans Brewery

Evan Evans Brewery är ett traditionsrikt brittiskt bryggeri med 250 års branscherfarenhet. Familjen Buckley har bryggt öl i Wales sedan 1767. I dag är det Simon Buckley och sonen James i spetsen. De utgör den sjunde och åttonde generationen som håller traditionen vid liv i Llandeilo i västra Wales. De har sparat sina gamla familjerecept och förändrar dem bara försiktigt för att passa tidens smaker, samtidigt som de ständigt hittar på nya sorter.

> Läs mer om Evan Evans Brewery

Relaterat

Läs mer om glutenfritt från HEBA
Beer,Brewery
Glutenfri öl har blivit allt bättre de senaste åren. Men hur gör man egentligen glutenfri öl? Här får du svar på de vanligaste frågorna…
Glutenfri Öl 2023
Glutenfri öl har blivit allt bättre de senaste åren. Utbudet har ökat och i dag kan den som inte tål gluten eller undviker gluten…

Relaterat

Bärnstensfärgad, fyllig och glutenfri ale från Wales i Storbritannien. Med mycke…