Årets julöl är här!

Dela med dig:

Ingen kan väl missa vad den här juliga flaskan innehåller! En bärnstensfärgad, fyllig och dessutom glutenfri ale med mycket humle, lagom beska och en fin karamellton. Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale passar extra bra till det mesta på julbordet.

500 ML

4,5%

27:90 kr

Omtyckt julöl

Lovorden haglade över förra årets julölsnyhet Ho! Ho! Ho! från det walesiska bryggeriet Evan Evans:

  • Årets roligaste inslag på julbordet! Betyg 6/6 (SvD 21-12-19)
  • Rena snygga smaker! Betyg 5/6 (Pilsner.nu 21-11-01)
  • Milt och blommigt med låg kolsyra på härligt, brittiskt manér! Plats 4 av 10 på topplistan (Corren, NT m fl 21-10-30)

Nu är julölet med den tomteröda etiketten tillbaka. Från den 1 november finns Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale listad i Systembolagets julölssortiment. Ett fylligt och glutenfritt alternativ bland årets julöl.

> Läs mer på hemsidan

Passar till julmaten

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale har en lagom beska, mycket humle och en fin karamellton som gör att det passar extra bra till julmat. Kolsyran och alkoholen balanserar upp matens mustighet, beskan passar med matens relativt höga fetthalt och brödigheten gör de robusta smakerna rättvisa. Ölet är relativt torrt, vilket gör det till ett bra val till såväl julskinkan som sillen och även till gottebordet.

> Recept: All den goda julmaten


Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale är ett glutenfritt öl som passar extra bra till julmat.

Doft/smak: Fyllig och torr ale med brödig smak och mycket humle. Inslag av sirap, mörkt knäckebröd, apelsinskal, choklad och knäck.

FAKTA
Producent:
 Evan Evans BreweryWales, Storbritannien.
Alkoholhalt: 4,5%
Volym: 500 ml.
Pris: 27,90 kr.
Artikelnr: 11178

Glutenfritt julöl

Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale är glutenfritt. Man tillsätter ett enzym i bryggprocessen som bryter ner glutennivån under 20 ppm. Glutenfritt öl smakar som vanligt öl, när det bryggs på samma råvaror. Gluten saknar smak och påverkar inte konsistens eller hur det känns i munnen.

> Så tillverkas glutenfri öl

Om Evan Evans Brewery

Evan Evans Brewery är ett traditionsrikt brittiskt bryggeri med 250 års branscherfarenhet. Familjen Buckley har bryggt öl i Wales sedan 1767. I dag är det Simon Buckley och sonen James i spetsen. De utgör den sjunde och åttonde generationen som håller traditionen vid liv i Llandeilo i västra Wales. De har sparat sina gamla familjerecept och förändrar dem bara försiktigt för att passa tidens smaker, samtidigt som de ständigt hittar på nya sorter.

> Läs mer om Evan Evans Brewery

Relaterat

Läs mer om glutenfritt från HEBA
Beer,Brewery
Glutenfri öl har blivit allt bättre de senaste åren. Men hur gör man egentligen glutenfri öl? Här får du svar på de vanligaste frågorna…
Glutenfri Öl #2 211018
Glutenfri öl har blivit allt bättre de senaste åren. Utbudet har ökat och i dag kan den som inte tål gluten eller undviker gluten…
Glutenfritt Från Heba Webb
De glutenfria produkterna från HEBA gör det möjligt att njuta av gott öl och härlig italiensk pasta fast du inte tål gluten. HEBA importerar…

Relaterat

Bärnstensfärgad, fyllig och glutenfri ale från Wales i Storbritannien. Med mycke…