Hemgjord senapsmajonnäs

/5

Senapsmajonnäs

1
äggula
2 dl
2 tsk
fransk senap
2 tsk
vitvinsvinäger eller citronsaft
salt och peppar
  • 1

    äggula

  • 2 dl

    Kloka rapsolja neutral smak

  • 2 tsk

    fransk senap

  • 2 tsk

    vitvinsvinäger eller citronsaft

  • salt och peppar

Hemgjord senapsmajonnäs

Vår läckra senapsmajonnäs gjord på svensk rapsolja kan du använda till mycket. Använd den som bas i en salladsdressing, klicka i en fisksoppa eller som här – ställ fram en skål majonnäs på bordet tillsammans med charkuterier, bröd och en god öl.

Gör så här

Ger ca 2 dl.

  1. Se till att alla ingredienser till majonnäsen har samma temperatur.
  2. Knäck ner äggulan i en skål som du ställer på exempelvis en fuktig disktrasa så den står stadigt.
  3. Tillsätt senap och vispa ihop lätt.
  4. Tillsätt oljan droppvis och vispa hela tiden. Efter en stund tjocknar majonnäsen och du kan försiktigt öka på oljemängden. Fortsätt vispa.
  5. När den blivit hård tillsätter du vinäger eller citronsaft och smakar av med salt och peppar.
  6. Doppa en brödbit i majonnäsen och njut!

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…