Nyhet: Gauloise Blonde

Dela med dig:

Nu lanseras starkölet Gauloise Blonde från belgiska toppbryggeriet Brasserie du Bocq på Systembolaget. En ofiltrerad ljus ale med mycket smak, styrka och struktur som passar både som sällskapsdryck och till mat. Kommer i en stor flaska som kan delas med flera. Njut som det är eller till mat. Prova gärna till grillat kött, en vegetarisk gryta eller till en härlig ostbricka.

Ölet levereras till ett utvalt antal Systembolagsbutiker. Men det går självklart att beställa till alla butiker och ombud runt om i landet.

NYHET!

GAULOISE BLONDE

Producent: Brasserie du Bocq, Belgien
Artikelnr: 1151
Volym: 750 ml
Pris: 60 kr
Alkoholhalt: 6,3%
Humle: Hallertau och Saaz
Malt: Pilsen och Pale Ale
Doft/smak: Fruktigt och mjukt med inslag av päron, apelsin, tobak och mjölkchoklad. Lätt humlig beska och syra som balanserar upp och ger fräschör.
Passar till: Utmärkt både som sällskapsdryck och till mat. Ett bra val till rätter med fläskkött, nötkött, smakrika vegetariska rätter samt ost.

Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna tio mil sydost om Bryssel. I dag ägs bryggeriet av familjen Keersmaekers och är ett av de största oberoende bryggerierna i regionen. Man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan.

> Läs mer