Ta hand om dig med Finnerödja bärdrycker

Dela med dig:

Finnerödja ekologiska bärdrycker kommer direkt från skog och mark. De finns i flera härliga smaker – blåbär, lingon, tranbär, havtorn och granatäpple.

Alla bär växer vilt och vi tillsätter inga konstigheter i drycken. Finnerödja bärdrycker är goda törstsläckare. Perfekt till måltider eller att blanda i drinkar.

Direkt från skog och mark

Finnerödja ekologiska bärdrycker finns i smakerna blåbär, lingon, tranbär, havtorn och granatäpple. Smaken av bär ska vara så naturlig som möjlig och därför tillsätts bara lite ekologiskt råsocker, ingenting annat. Alla bär växer vilt i naturen och handplockas under säsong. Lingon och blåbär plockas i Sverige, medan övriga bär kommer från norra Europa. Alla dryckerna tillverkas i Sverige.

KRAV-märkt

Med KRAV-märkt dryck i glaset slipper du konstiga tillsatser och bidrar till hållbar produktion och renare miljö. KRAV-märkt dryck får sin goda smak från riktiga frukter och bär och är fri från naturfrämmande tillsatser. Dessutom är arbetsvillkoren bra för dem som plockar bären i skogen. Men det är inte bara bären som är KRAV-märkta, utan alla ingredienser är producerade enligt KRAV:s regler och inga onödiga tillsatser har använts.

Liten bärskola


BLÅBÄR

Blåbär är en av Sveriges vanligaste växter. Blåbär är ett ris som är grönt året om, men tappar bladen på hösten. Blåbär blommar i maj-juni och bären mognar i juli-augusti. Förr i världen såldes blåbär på apoteket som medel mot feber och var också en viktig källa till C-vitamin under vintermånaderna. På senare tid har blåbärets mycket rika innehåll av kraftfulla antioxidanter uppmärksammats av forskare.


LINGON

Lingon finns i hela landet. Det är ett ris med vintergröna, läderartade blad och röda bär. Lingon blommar i maj-juli och bären mognar i augusti-september. När man gör sylt, dricka eller gelé, så behöver man inte konservera eftersom lingon har en hög halt av bensosyra. Förr såldes lingon på apoteket som febernedsättande medel. Lingondricka har ett rikligt innehåll av garvämnen och ett mycket lågt pH.


TRANBÄR

Tranbär är vanliga i hela landet. De växer oftast i vitmossa på fuktiga marker som kärr och myrar. Tranbär är ett ris med rosaröda blommor som blommar i juni-juli. Bären är ganska stora, runda, röda och sura. Tranbär påminner lite om lingon i smaken och innehåller stora mängder antioxidanter. I vårt uppdaterade recept ingår hela 22% tranbär. Flera studier har visat att tranbär har positiva hälsoegenskaper. Inom folkmedicinen sägs att tranbärssaft kan förebygga urinvägsinfektioner.


HAVTORN

Havtorn växer på havsstränder på flera ställen i Sverige. Havtorn är en buske eller litet träd med torniga grenar och stora, orange frukter som ser ut som bär. Havtorn blommar på bar kvist före lövsprickningen. Havtornets hälsoegenskaper är kända över hela världen och omtalas redan i gamla tibetanska texter. Havtorn har en smak av passionsfrukt, mango och lime. Det mjuka och saftiga havtornet beskrivs som ett av världens mest vitaminrika bär.


GRANATÄPPLE

Granatäpplet är inte ett bär, utan en frukt med unika hälsoegenskaper. Granatäpple växer på träd runt Medelhavet. Det blommar maj-oktober och frukterna är stora som apelsiner. Granatäpplen är en riklig källa till C-vitamin, folsyra och antioxidanter ur gruppen polyfenoler. Det finns de som hävdar att granatäpple motverkar att huden åldras. Forskning pekar på att granatäpple kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, motverka högt blodtryck och minska lagring av plack i blodkärlen.

Relaterat

Finnerodja Drinkar Forpackningar 2022
Skapa härliga, festliga drinkar för många gäster med Finnerödja bärdrycker. Dryckerna innehåller skogens bär och bara lite råsocker för smakens skull. Bjud på ett…

Drinkrecept

Drinkar Havtorn Drink 3
En Mimosa är traditionellt en drink med apelsinjuice och champagne som ibland serveras redan till frukost. Vår alkoholfria Mimosa blandar vi med Finnerödja havtornsdryck…
Drinkar Lingon Smoothie
Här är en härlig smoothie med bär från våra svenska skogar. Du mixar enkelt Finnerödja bärdrycker och färska bär med yoghurt till en fluffig…
Drinkar Granatapple Bal Mojito
Här är en variant av mojito med spännande smak av granatäpple. Gör en stor sats till festen. Blanda bara Finnerödja granatäppeldryck med Tropic Dream…

Relaterat

Läs mer om några av de goda bärdryckerna från Finnerödja
Passar till: Finnerödja KRAV-märkt blåbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt…
Finnerödja KRAV-märkt granatäppeldryck är varsamt sötad med ekologiskt råsock…
Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…
Finnerödja KRAV-märkt tranbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…