Ta hand om dig med Finnerödja bärdrycker

Dela med dig:

Naturliga bärdrycker från skog och mark!

Med Finnerödja ekologisk och KRAV-märkt bärdryck i glaset slipper du onödiga tillsatser. Samtidigt bidrar du till en hållbar produktion och renare miljö. Du vet väl också att bär innehåller nyttiga antioxidanter!

Alla bär i Finnerödja ekologiska bärdrycker växer vilt och vi tillsätter inga konstigheter i drycken. Bärdryck är gott som törstsläckare och perfekt till måltider eller att blanda i drinkar.

Direkt från skog och mark

Finnerödja ekologiska bärdrycker finns i smakerna blåbär, lingon, tranbär och havtorn. Smaken av bär ska vara så naturlig som möjlig och därför tillsätts bara lite ekologiskt socker, ingenting annat. Blåbär och lingon växer vilt i den svenska naturen och handplockas under säsong. Alla dryckerna tillverkas i Sverige.

KRAV-märkt

Med KRAV-märkt dryck i glaset slipper du konstiga tillsatser och bidrar till hållbar produktion och renare miljö. KRAV-märkt dryck får sin goda smak från riktiga bär och är fri från naturfrämmande tillsatser. Dessutom är arbetsvillkoren bra för dem som plockar bären i skogen. Men det är inte bara bären som är KRAV-märkta, utan alla ingredienser är producerade enligt KRAV:s regler och inga onödiga tillsatser har använts.

Liten bärskola


TRANBÄR

Tranbär är ett vackert rött bär, som påminner lite om lingon. Det har en frisk, syrlig och lite sträv smak som passar utmärkt till vilt, fågel och cocktails. Bären växer vilt på öppna myrar och mossar. De mognar sent på hösten och många hävdar att de blir ännu godare om man låter den första frosten nypa dem i skalet. Tranbär innehåller stora mängder antioxidanter.


BLÅBÄR

Blåbär är inte bara ett av våra mest älskade bär, utan också ett av de vanligaste. Omkring 15 procent av Sveriges yta är täckt av blåbärsris. Blåbär har så länge man kan minnas varit vanligt i det svenska hushållet. Bären var förr en viktig källa till C-vitamin. Idag använder vi dem oftast till sylt, saft och kräm. På senare tid har blåbärets mycket rika innehåll av kraftfulla antioxidanter uppmärksammats av forskare.


LINGON

Lingon växer vilt i hela Sverige och är ett av våra allra äldsta hushållsbär. Färska lingon är beska och sträva. Men de kommer till sin rätt i dryck och i sylt, som i många klassiska, svenska rätter bidrar med en säregen och mycket uppskattad sötsyrlig smak. Lingondryck har ett rikligt innehåll av garvämnen och har ett mycket lågt pH.


HAVTORN

Havtorn växer på havsstränder på flera ställen i Sverige. Havtorn är en buske med torniga grenar och orange frukter som ser ut som bär. Havtorn blommar på bar kvist före lövsprickningen. Havtorn har en smak av passionsfrukt, mango och lime. Det mjuka och saftiga havtornet beskrivs som ett av världens mest vitaminrika bär.

Relaterat

Finnerödja Bärspritz Hubspot
Skapa härliga, festliga drinkar för många gäster med Finnerödja bärdrycker. Dryckerna innehåller skogens bär och bara lite ekologiskt socker för smakens skull. Bjud på…

Drinkrecept

Prova att blanda till en spännande drink med Finnerödja bärdryck som bas!
Drinkar Havtorn Drink 3
En Mimosa är traditionellt en drink med apelsinjuice och champagne som ibland serveras redan till frukost. Vår alkoholfria Mimosa blandar vi med Finnerödja havtornsdryck…
Drinkar Lingon Smoothie
Här är en härlig smoothie med bär från våra svenska skogar. Du mixar enkelt Finnerödja lingondryck och lingonsylt eller frusna bär med yoghurt till…
Drinkar Blabar Daiquiri
Den klassiska daiquirin skapades i början av 1900-talet i Kuba och innehåller rom, lime och socker. Sedan dess har det kommit massor med goda…
Drinkar-tranbar-varm-punch
Är det kallt ute så smakar en varm dryck extra bra. Smaksätt tranbärsdryck med anis, kanel och citron och njut i skenet av brasan….

Relaterat

Läs mer om de goda bärdryckerna från Finnerödja
Passar till: Finnerödja KRAV-märkt blåbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt…
Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…
Finnerödja KRAV-märkt tranbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…
Finnerödja KRAV-märkt ekologisk lingondryck är varsamt sötad med ekologiskt soc…