Goda hamburgare för alla smaker

Dela med dig:

Hamburgare är snabbmat som blivit trendig krogmat. Men faktum är om inte hamburgaren smakar allra bäst när man får göra den själv! Här är några goda burgare som passar alla smaker!

I dag serveras hamburgare på de flesta finkrogar och restauranger. Trenden har gått från snabbmat till varianter med olika sorters tillbehör och där huvudråvaran långt ifrån alltid består av nötkött. Det är minst lika vanligt med kycklingfärs, fisk eller halloumi för att nämna några varianter.

Här är några av våra favoriter som du kan grilla eller steka själv.


HAMBURGARE MED KARAMELLISERAD LÖK OCH AVOKADOKRÄM

Hamburgaren blir extra god med karamelliserad lök. Löken blir perfekt när du steker den sakta i rapsstekolja med smörsmak. Tillsammans med det grillade köttet och härlig avokado blir hamburgaren perfekt och otroligt läcker.

> Till receptet


THAILÄNDSKA KYCKLINGBURGARE MED CHILI, GURKA OCH KORIANDER

Den magra kycklingfärsen är ett fantastiskt gott alternativ till den vanliga hamburgaren på nötkött. Stek den vackert gyllenbrun i Kloka rapsstekolja och sätt smak med koriander, vitlök och chili. Servera din härliga kycklingburgare med sallad och hyvlad färsk gurka. Garanterad succé!

> Till receptet


SMASHAD HAMBURGARE

Har du testat att smasha hamburgare? Tro oss, du kommer inte att vilja göra på något annat sätt efter att du har provat. Det handlar om att låta köttet möta värmen mot grillen eller den heta pannan och få till den där perfekta stekytan. Den som ger en magisk smak som kallas umami. Ett bra tips är att pensla köttet först med lite rapsolja så fastnar det inte så lätt.

> Till receptet


GRILLAD HALLOUMIBURGARE MED AVOKADO

Fyll hamburgerbrödet med grillad halloumi och avokado. Halloumin får fin färg när du först penslar den med Kloka rapsstsekolja. Pepprig ruccola och tunt strimlad krispig lök sätter smak tillsammans med en fräsch vinägrett med chili.

> Till receptet

Relaterat

Friends,Clinking,Bottle,Of,Beer,During,Camping,Outdoor,Party,With
Efter en varm dag på stranden drar vi igång grillen och slår upp en iskall öl i immiga glas medan kolen blir het. Vi…

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…