Grillad halloumiburgare med avokado

/5

Ingredienser

600 g
halloumi
0,5 dl
2
avokado
0,5
färsk gurka
0,5
gul lök eller silverlök
1
påse ruccola
4
hamburgerbröd med fullkorn
  • 600 g

    halloumi

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 2

    avokado

  • 0,5

    färsk gurka

  • 0,5

    gul lök eller silverlök

  • 1

    påse ruccola

  • 4

    hamburgerbröd med fullkorn

Vinägrett

  • 0,5 dl

    Kloka rapsolja neutral KRAV

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • salt och peppar

  • 0,5 krm

    torkade chiliflakes

0,5 dl
2 msk
vitvinsvinäger
salt och peppar
0,5 krm
torkade chiliflakes

Grillad halloumiburgare med avokado

Fyll hamburgerbrödet med grillad halloumi och avokado. Halloumin får fin färg när du först penslar den med Kloka rapsstsekolja. Pepprig ruccola och tunt strimlad krispig lök sätter smak tillsammans med en fräsch vinägrett med chili.

Gör så här

  1. Blanda ihop vinägretten.
  2. Pensla halloumiskivorna med Kloka rapsstekolja med smörsmak.
  3. Tillaga halloumin på grillen eller stek i stekpanna med lite rapsstekolja tills den får fin färg.
  4. Rosta hamburgerbrödet lätt.
  5. Skiva gurkan och löken och blanda med ruccola. Blanda salladen med vinägretten.
  6. Täck brödet med sallad, toppa med grillad halloumi och skivad avokado.