Grillad halloumi med vattenmelon och picklad rödlök

/5

Ingredienser

2
halloumiostar
2 msk
0,5
vattenmelon
70 g
ruccolasallad
4 msk
picklad rödlök (se recept bredvid)
färsk basilika
Balsamvinäger
  • 2

    halloumiostar

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5

    vattenmelon

  • 70 g

    ruccolasallad

  • 4 msk

    picklad rödlök (se recept bredvid)

  • färsk basilika

  • Goccia d´Oro olivolja

  • Balsamvinäger

Picklad rödlök

  • 2

    rödlökar

  • 2 dl

    socker

  • 1 dl

    ättika (12%)

  • 2 dl

    vatten

2
rödlökar
2 dl
socker
1 dl
ättika (12%)
2 dl
vatten

Grillad halloumi med vattenmelon och picklad rödlök

Här kommer en härligt smakrik sallad med grillad salt halloumi, söt vattenmelon och sötsyrlig picklad rödlök på en bädd av ruccola. Vi smaksätter med olivolja i praktisk sprayflaska från Goccia d´Oro. Servera halloumi med vattenmelon som en enkel lunch eller som tillbehör till annat grillat.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på lagen och låt stå tills den kallnat. Håller 1-2 veckor i kylen.
  2. Grillad halloumi: Pensla halloumiosten med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Grilla på grillpanna på spisen eller på grillen tills den får lite färg. Skär i bitar, ca 2×2 cm.
  3. Salladen: Lägg ruccolasallad på fyra tallrikar. Fördela tärnad vattenmelon, bitar av grillad halloumiost och picklad rödlök över. Toppa med färska basilikablad. Spraya med olivolja och ringla över balsamvinäger efter smak.