Thailändska kycklingburgare med chili, gurka och koriander

/5

Ingredienser

500 g
kycklingfärs
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
ägg
0,5
färsk röd chili
0,5 dl
ströbröd
1
vitlöksklyfta
0,5
kruka koriander
0,5 dl
  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 1

    ägg

  • 0,5

    färsk röd chili

  • 0,5 dl

    ströbröd

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 0,5

    kruka koriander

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

Till servering

  • 4

    hamburgerbröd

  • 1

    gurka

  • 0,5

    färsk röd chili

  • 0,5

    kruka färsk koriander

  • sweet chilisås

4
hamburgerbröd
1
gurka
0,5
färsk röd chili
0,5
kruka färsk koriander
sweet chilisås

Thailändska kycklingburgare med chili, gurka och koriander

Den magra kycklingfärsen är ett fantastiskt gott alternativ till den vanliga hamburgaren på nötkött. Stek den vackert gyllenbrun i Kloka rapsstekolja och sätt smak med koriander, vitlök och chili. Servera din härliga kycklingburgare med sallad och hyvlad färsk gurka. Garanterad succé!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ströbröd och ägg med salt, peppar och hackad chili.
  3. Skala och riv vitlök och finhacka koriander.
  4. Blanda allt med kycklingfärsen. Forma fyra burgare.
  5. Hetta upp rapsstekolja med smörsmak i en stekpanna och stek kycklingburgarna på medelhög värme cirka 2 min på varje sida så att de blir vackert gyllenbruna.
  6. Lägg burgarna i en ugnsfast form och låt dem gå klart i ugnen cirka tio minuter eller tills de är genomstekta.
  7. Hyvla gurkan på längden. Skiva chilin.
  8. Servera kycklingburgarna med bröd, gurka, chili, färsk koriander och sweet chilisås.