Öltips till grillat

Dela med dig:

Efter en varm dag på stranden drar vi igång grillen och slår upp en iskall öl i immiga glas medan kolen blir het.

Vi är många som gillar att grilla på sommaren. Det är väl inte så konstigt, en nygrillad hamburgare eller kycklingspett är ju så gott! Men du kanske föredrar att lägga ett vegetariskt alternativ på grillen? Här är några förslag på öl som passar till grillat.


Veteöl till hamburgaren

OJ Blanche, nr 1245, 500 ml, 5%, 19:90 kr.

Friskt och kryddigt veteöl från Belgien. Smaken är mild, söt och lite syrlig med inslag av citrus och koriander. Passar extra bra till salta och krämiga rätter, som en smashad hamburgare med ost och pommes frites.


Alkoholfritt till kyckling

Störtebeker Original 1402, Ica, Coop, Axfood, alkoholfri.

När man vill ha en helt vanlig alkoholfri ljus öl med mycket smak. Denna ekologisk och KRAV-märkt kellerbier från Tyskland är perfekt till grillade kycklingspett och tzatziki.


Perfekt till det mesta

Ottakringer Helles, nr 1018, 330 ml, 5,2%, 13:90 kr.

En ljus lageröl från Österrike som passar till det mesta. Allt från grillad korv till marinerade grillade grönsaker eller en avancerad köttbit. Prova gärna till helgrillad fylld fläskfilé .

Lägg något gott på grillen

Testa något nytt på grillen i år! Vi föreslår ett kycklingspett som för tankarna till ljumma kvällar i Grekland. Eller varför inte en helgrillad fläskfilé med spännande medelhavsfyllning.


Grillade kycklingspett med grekisk sallad och tzatziki

Grillad kyckling är mångas favorit. Vi gör det enkelt och penslar med Kloka rapsstekolja med smörsmak och kryddar med chili och vitlök. En fräsch grekisk sallad med fetaost, gurka, tomat och oliver samt tzatziki passar bra till.

> Till receptet


Helgrillad fylld fläskfilé på medelhavsvis

Var noga med att banka ut fläskfilén så du får en så tunn köttbit som möjligt att fördela fyllningen med spenat, pesto och pesto. Då blir det enklare att rulla ihop och hantera köttet på grillen.

> Till receptet