Nyhet: Gauloise Brune

Dela med dig:

Nu finns en ny belgisk ale i Systembolagets tillfälliga sortiment. Gauloise Brune är en alkoholstark mörk och kryddig ale från toppbryggeriet Brasserie du Bocq i Belgien. Smaken har inslag av karamell, kola, choklad, kaffe och kryddor. Skumkronan är fin med en hint av lakrits. Rik och rund smak med en lite rostad ton som övergår i en liten beska mot slutet. Passar att avnjuta som den är, eller till husmanskost, varför inte en mustig köttgryta.

Ölet levereras till ett utvalt antal Systembolagsbutiker. Men det går självklart att beställa till alla butiker och ombud runt om i landet. 

NYHET!

Gauloise Brune

Producent: Brasserie du Bocq, Belgien
Färg: Mörk
Volym: 330 ml
Serveringstemp: 8-10°C
Pris: 34:90
Alkoholhalt: 8,1%
Humle: Saaz och Strisselspalt
Malt: Pils och Cara
Doft/smak: Balanserad smak och doft av karamell, kola, choklad, kaffe och kryddor. Fint skum med en hint av lakrits. Rik och rund smak samt en lite rostad ton som övergår i en aning beska mot slutet.
Passar till: Passar som sällskapsdryck eller till husmanskost.
Öltyp: Mörk ale

Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna tio mil sydost om Bryssel. I dag ägs bryggeriet av familjen Keersmaekers och är ett av de största oberoende bryggerierna i regionen. Man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. 

> Läs mer