Ol Ale Bocq Gauloise Christmas NY
Ol Ale Bocq Gauloise Christmas NY
Ol Ale Bocq Gauloise Christmas NY
BOCQ Logo

Bocq Gauloise Christmas Ale

Art.nr: 5420403

Gauloise Christmas Ale är en belgisk mörk ale från Brasserie du Bocq. Det mörkt rödbruna ölet med en generös skumkrona har doft och smak med inslag av koriander och lakrits. Det är runt, fylligt, smakrikt och välbalanserat. Passar utmärkt till julbordets mustiga läckerheter, eller att njuta av en stund framför brasan när lugnet har lagt sig.

Producent
Brasserie du Bocq
Land
Belgien
Färg
Mörkt rödbrun
Volym
330 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-12 °C
Pris
25,90 kr
Alkoholhalt
8,1 % vol
Malt
Pilsner, Cara Munich
Humle
Saaz, Saphir

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Fylligt, runt, smakrikt och välbalanserat med inslag av koriander och lakrits.
Passar till
Serveras vid 8-12 grader som sällskapsdryck eller till rätter av mörkt kött.
Öltyp
Belgisk mörk ale

Relaterat

Gauloise Christmas Ale är en belgisk mörk ale från Brasserie du Bocq. Det mörkt röd…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.…
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…

Brasserie du Bocq

Över hundra år av tradition och kvalitet

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

Specialöl med tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien.

Mer om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkänt bryggeri i Belgien

Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.