Ol Ale Bocq Gauloise Brune 8 1
Ol Ale Bocq Gauloise Brune 8 1
Ol Ale Bocq Gauloise Brune 8 1

Gauloise Brune

Art.nr: 247702

Gauloise Brune är ett belgiskt hantverksöl från Brasserie du Bocq. Denna mörka ale har balanserad smak och doft av karamell, kola, choklad, kaffe och kryddor. Härlig skumkrona med en hint av lakrits. Rik och rund smak samt en lite rostad ton som övergår i en aning beska mot slutet. Passar till friterad mat eller klassisk svensk husmanskost. I Belgien kombinerar man ofta mörk belgisk ale med skaldjur, asiatiska rätter, rökta charkuterier, rött kött, viltkött och desserter med choklad.

Omdöme

"Mycket bra matöl som klarar av salta rätter. Trevlig sötma som balanseras av kryddighet." Betyg 5/6

- 230413, pilsner.nu, Mauro Marino
Producent
Brasserie du Bocq
Land
Belgien
Färg
Mörkbrun
Volym
330 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
35,10 kr
Alkoholhalt
8,1 % vol
Malt
Pils och Cara
Humle
Saaz och Strisselspalt

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Balanserad smak och doft av karamell, kola, choklad, kaffe och kryddor. Fint skum med en hint av lakrits. Rik och rund smak samt en lite rostad ton som övergår i en aning beska mot slutet.
Passar till
Friterad mat - prova gärna till pommes frites med tryffelmajonnäs. Bra även till svensk husmanskost husmanskost – allt från raggmunk och fläsk, köttbullar och julbord. I Belgien kombinerar man ofta mörk belgisk ale med skaldjur, asiatiska rätter, rökta charkuterier, rött kött, viltkött och desserter med choklad.
Öltyp
Mörk ale.
Omdöme

"Mycket bra matöl som klarar av salta rätter. Trevlig sötma som balanseras av kryddighet." Betyg 5/6

- 230413, pilsner.nu, Mauro Marino

Relaterat

Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.
Gauloise Blonde är en ofiltrerad ljus ale på 6,3%. Ölet bryggs på hantverksmässigt…
Blanche de Namur Hop n´n spice är ett fruktigt veteöl från belgiska Brasserie du Boc…

Brasserie du Bocq

Över hundra år av tradition och kvalitet

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

Specialöl med tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien.

Mer om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkänt bryggeri i Belgien

Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.