Vitt Vin Jamek Sekt Brut
Vitt Vin Jamek Sekt Brut
Vitt Vin Jamek Sekt Brut
Image

Jamek Sekt Riesling Brut

Art.nr: 51646

Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. Vinet produceras enligt champagnemetoden och har fått mogna i över 12 månader efter traditionell flaskjäsning. Doften är komplex och smaken har toner av välmogen stenfrukt och örtnoter som avslutas med en elegant och fräsch syrlighet. Kombinera med skaldjur, fiskrätter och småplock av olika slag.

Omdöme:

“Kul och eget. Otroligt bra apéritifvin.”

– Allt om Vin nr 7/21.

Producent
Weingut Jamek
Land
Österrike
Årgång
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
219 kr
Alkoholhalt
12,5 % vol
Smaktyp
Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin.
Druva
Riesling
Distrikt
DAC-området Wachau i Österrike. Sedan 2000 är Wachau med på UNESCO-listan över världsarv. I maj 2020 blev området utnämnt till Österrikes femtonde DAC-område, vilket innebär att vinproduktionen i Wachau får ett tydligare geografiskt ursprungsskydd.

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Produceras enligt champagnemetoden och har fått mogna i över 12 månader efter traditionell flaskjäsning.
Doft/Smak
Doften är komplex och smaken har toner av välmogen stenfrukt och örtnoter som avslutas med en elegant och fräsch syrlighet.
Passar till
Kombinera med skaldjur, fiskrätter och småplock av olika slag.

Relaterade produkter

Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019 är ett exklusivt vin från Weingut Jamek.…
Österrikiskt torrt och fruktigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau,…
Österrikisk torr riesling från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. Doften är fin o…

Weingut Jamek

Kvalitetsviner i hjärtat av Wachau.

1912 grundades Weingut Jamek i Wachau i Österrike. I dag drivs vingården av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia.

Handskördade druvor

Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Mer om Weingut Jamek

Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Vingården ligger på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här i Wachau produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Wachau

Weingut Jamek ligger vackert belägen på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av DAC-området Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.