Vitt Vin Waldschutz Riesling Strass Venesse 2020
Vitt Vin Waldschutz Riesling Strass Venesse 2020
Vitt Vin Waldschutz Riesling Strass Venesse 2020

Waldschütz Riesling Strass Venesse 2020

Art.nr: 53801

Österrikisk torr riesling från Weingut Waldschütz i Dac-området Kamptal. Doft och smak är frisk och fruktig med inslag av persika och fräsch fruktsyra. Harmonisk finish. Druvorna kommer från utvalda vingårdar i Strassertal i Kamptal. Jorden består av så kallad lössjord, den speciella sandiga jorden som karaktäriserar området. Kan lagras 3-5 år. Kombinera med de flesta förrätter samt till kyckling.

Vinerna från Waldschütz produceras ekologiskt under sigillet ”Sustainable Austria” och presenteras under ”Hållbart val” på Systembolaget. Det innebär drycken är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion.

> Läs mer

RECEPT SOM PASSAR TILL:

SPARRIS MED MOZARELLA OCH FRITERAD SALVIA

Prova gärna till en fin förrätt, varför inte med sparris.

> Till receptet

Producent
Weingut Waldschütz
Land
Österrike
Årgång
2020
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8 °C
Pris
159 kr
Alkoholhalt
12,5 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt.
Druva
Riesling
Distrikt
DAC-området Kamptal i Österrike.

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Handplockade druvor som får jäsa i ståltank vid 17°C -19°C.
Doft/Smak
Frisk och fruktig med inslag av persika och fräsch fruktsyra. Harmonisk finish.
Passar till
Kombinera med de flesta förrätter samt till kyckling

Relaterade produkter

Österrikisk grüner veltliner från Weingut Waldschütz i Dac-området Kamptal. Fri…
Frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i Dac-området Kamptal…
Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-omr…

Weingut Waldschütz

Kvalitetsvin från en spännande region i Österrike.

Vingården Waldschütz ligger i regionen Kamptal i Österrike. Den drivs sedan 1990-talet av Reinhard Waldschütz och sonen Markus.

Fjärde generationen

Familjen Waldschutz odlar druvor av sorterna grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern. Druvorna skördas på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vita viner lagras klassiskt i ståltankar medan de röda får mogna på träfat. Sedan 2021 produceras alla viner från Waldschütz miljövänligt och hållbart under sigillet ”Sustainable Austria”. Det innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner från Waldschutz 91-93 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

Mer om Weingut Waldschütz

Waldschütz ligger i byn i Elsarn im Straßertal i regionen Kamptal, åtta mil norr om Wien i Österrike. Här består jorden av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna, men även av sandig och kalkfri lera samt jordar med kristallint skiffer. På vissa höjder bildas ett speciellt mikroklimat som gör så att temperaturen växlar. Dagarna i området är varma medan nätterna är svala, vilket gör att druvorna mognar långsamt. Detta ger viner med enastående kvalitet med stor aromatisk finess och livlig syra.Vingården drivs sedan 1990-talet av Reinhard Waldschütz. I dag finns även sonen Markus med i bilden. Druvorna som odlas är grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern för att ge en stor lövmassa vilket ger fler mogna druvor. Druvorna skördas på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vita viner lagras klassiskt i ståltankar medan de röda får mogna i trätunnor. Sedan 2021 produceras alla viner från Waldschütz miljövänligt och hållbart under sigillet ”Sustainable Austria”. Det innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner från Waldschutz 91-93 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

Kamptal

Waldschütz ligger i byn i Elsarn im Straßertal i regionen Kamptal, åtta mil norr om Wien i Österrike. Här består jorden av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna, men även av sandig och kalkfri lera samt jordar med kristallint skiffer. På vissa höjder bildas ett speciellt mikroklimat som gör så att temperaturen växlar. Dagarna i området är varma medan nätterna är svala, vilket gör att druvorna mognar långsamt. Detta ger viner med enastående kvalitet med stor aromatisk finess och livlig syra.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.