Omdömen om årgång 2023
"Mycket friskt vin med smak av rieslingdruvan: lime, grapefrukt, örter, svartvinbärsblad och våta stenar. Servera till grillad fläskkorv med surkål." Betyg: 3/5
- Per Styregård, DI, 24-04-05
"Ung, fruktig doft med gula äpplen, gula plommon, tropisk frukt, vit persika, päron och vita blommor. Torr, medelfyllig smak med drygt medelhög läskande syra och ett långt, syrligt och lite kryddigt slut." Omdöme: Mycket bra vin | Prisvärt | Druvtypiskt
"Mycket ung, fortfarande jästig och godistonad. Inte alls lika öppen i stilen som föregående årgångar, utan mer i linje med hur vinet varit förr. Bör kunna ge klart mer på ett eller ett par års sikt även om jag uppfattar det som att det har lite mer kropp än struktur i denna årgång." Betyg: 15+
"Fjäderlätt från Österrikisk klassproducent beläget i Wachau. Aromatisk syrlig nos av krusbär persika och päron, syrligt och hög syra läskande frisk balanserat och energiskt med örtig finess. Josef Jameks dotter driver i dag gården i pappas anda fokuserande på produktion av torra endruvsviner."
Omdömen om årgång 2021
"Betyg 5. Vitt. Du har fått tag på spänstig vit sparris till ett högst rimligt pris, så här när det är högsäsong. Hollandaisesåsen har du gjort extra syrlig med finrivet citronskal och pimpat med körvel, allt för att din favoritriesling ska sjunga i samma tonart. Med pigg syra, lime, stenkross och krämig rondör stämmer vinet upp i rymliga rieslingglas. Vintern rasar." Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2021
Betyg 5, 87/100 p
"Familjeägda Weingut Josef Jamek odlar Österrikes vita ”nationaldruva” grüner veltliner – och riesling förstås. Detta vin har en härligt flirtig och lättsam ton, med smaker som drar åt gula päron och äpplen, vita blommor och mycket citrus. Ett uppfriskande vin till skaldjuren." Kvalitetsbetyg: 8/10
4 fyrar/5
"Ung, frisk och aromatisk riesling med päron, vita persikor, äpplen, citrusskal, lite grapefrukt, kalk, mineraler, och en gnutta restsötma som gör sig påmind i eftersmaken. Lättgillat, friskt och alldeles lysande till vinkokta musslor med lite hetta."