Knäckig äppelpaj med rapsolja

/5

Ingredienser

3 dl
vetemjöl
4 dl
havregryn
1,5 dl
strösocker
2 tsk
bakpulver
1 krm
salt
2 dl
0,75 dl
sirap
4
äpplen
1 msk
strösocker
2 msk
kanel
  • 3 dl

    vetemjöl

  • 4 dl

    havregryn

  • 1,5 dl

    strösocker

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 1 krm

    salt

  • 2 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,75 dl

    sirap

  • 4

    äpplen

  • 1 msk

    strösocker

  • 2 msk

    kanel

Knäckig äppelpaj med rapsolja

Här är en underbar paj att baka när äpplena är som finast! Smulpajen blir härligt knäckig med rapsolja och sirap i degen. Njut med en klick vaniljsås eller glass.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, havregryn, strösocker, bakpulver och salt. Häll ner rapsolja och sirap och blanda ihop i en skål till en smulig deg.
  3. Tryck ut hälften av blandningen i en ugnssäker form och förgrädda 10 minuter.
  4. Skär och skala äpplena. Skär dem i bitar och lägg dem på pajskalet i formen. Strö över socker och kanel.
  5. Toppa med resten av smuldegen.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  7. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.