Havtornsglögg

/5

Ingredienser

1 liter
1 dl
råsocker
2 st
blodapelsiner
3 st
stjärnanis
3 st
kanelstänger
1 tsk
kardemummakärnor
  • 1 liter

    Finnerödja ekologisk havtornsdryck

  • 1 dl

    råsocker

  • 2 st

    blodapelsiner

  • 3 st

    stjärnanis

  • 3 st

    kanelstänger

  • 1 tsk

    kardemummakärnor

Havtornsglögg

Har du provat varm havtornsdryck? Med syrlig blodapelsin och julkryddor blir det en härlig glögg som du enkelt blandar själv. Finnerödja ekologiska bärdrycker kan drickas som de är eller blandas i olika drinkar, både varma och kalla.

Gör så här

  1. Skala en blodapelsin så nära skalet du kan utan att få med det vita. Pressa även den apelsinen. Häll apelsinsaft och skal i en gryta. Blanda ner resten av ingredienserna och koka upp glöggen.
  2. Låt den stå och dra minst 1 timma.
  3. Skiva den andra blodapelsinen. Servera glöggen med apelsinskivor.

Relaterat

Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…