Tranbärsglögg

/5

Ingredienser

1 liter
1
apelsin
3 cm
färsk ingefära
3 st
kanelstänger
8 st
kryddnejlikor
1 tsk
hel kardemumma
  • 1 liter

    Finnerödja ekologisk tranbärsdryck

  • 1

    apelsin

  • 3 cm

    färsk ingefära

  • 3 st

    kanelstänger

  • 8 st

    kryddnejlikor

  • 1 tsk

    hel kardemumma

Till servering

  • 1

    apelsin

1
apelsin

Tranbärsglögg

En julig tranbärsglögg gör du lätt med Finnerödja ekologisk tranbärsdryck. Låt glöggen stå och dra minst en timme innan servering, gärna längre. Resultatet blir en härlig glögg med doft av ingefära, kanel och kardemumma. Servera gärna med en apelsinskiva.

Gör så här

  1. Tvätta apelsinen och skala den. Använd kniv för att inte få med något av det vita från skalet. Skala och skiva ingefäran.
  2. Värm alla ingredienser i en kastrull. Låt stå och dra minst 1 timme.
  3. Sila bort kryddorna och värm upp glöggen vid servering. Servera med apelsinskivor.