Ägghalvor med bacon och avokado

/5

Ingredienser

4
ägg
2 msk
1
mogen avokado
salt och peppar
1/2
paket knaperstekt bacon
  • 4

    ägg

  • 2 msk

    majonnäs

  • 1

    mogen avokado

  • salt och peppar

  • 1/2

    paket knaperstekt bacon

Ägghalvor med bacon och avokado

Vi är alltid ute efter nya sätt att presentera kokta ägg på buffén till påsk, jul och midsommar. Eller varför inte till frukost? Avokado och bacon är ju en säker kombination och tillsammans med ägg blir det inget annat succé!

Gör så här

  1. Koka äggen 7 minuter.
  2. Dela och gröp ur gulan. Dela och gröp ur en avokado. Blanda gulan med avokado, salt och peppar och majonnäs. Vispa tills det blir fluffigt, använd gärna elvisp. Klicka i fyllningen i ägghalvorna.
  3. Strö över knaperstekt bacon.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Att dricka till

Rökigt och salt bacon å ena sidan, len avokado å den andra. Vi väljer ett smakrikt öl med lite beska eller ett friskt och fruktigt vitt vin till äggen.
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
Alkoholfria Störtebeker Original 1402 är ett tyskt lageröl med inslag av honung, c…