Ägghalvor med tabasco

/5

Ingredienser

4
ägg
6 tsk
2-3 stänk
tabasco
salt och peppar
Röd och svart stenbitsrom
Ansjovis
Dill
Paprikapulver
  • 4

    ägg

  • 6 tsk

    majonnäs

  • 2-3 stänk

    tabasco

  • salt och peppar

  • Röd och svart stenbitsrom

  • Ansjovis

  • Dill

  • Paprikapulver

Ägghalvor med tabasco

Ägghalvor är ett säkert kort på buffébordet till såväl påsk som midsommar och jul. Har du inte provat tabasco i äggen än, så har du något spännande och gott framför dig! På engelska brukar de här ägghalvorna med sting kallas för devilled eggs, djävulsägg. Dekorera med stenbitsrom i svart eller rött, ansjovis, paprikapulver och örter.

Gör så här

  1. Koka äggen 7 minuter.
  2. Dela och gröp ur gulan. Blanda gulan med majonnäs, salt och peppar och smaka av med några stänk tabasco. Vispa tills det blir fluffigt, använd gärna elvisp. Fyll en spritspåse med fyllningen och fyll hålen där gulan var.
  3. Servera ägghalvorna naturella eller dekorera med stenbitsrom, ansjovis eller paprikapulver.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Att dricka till

Milda ägg möter hetta från tabasco. Vi väljer ett smakrikt öl med lite beska eller ett vitt vin med utpräglad syra.
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…