Carpaccio med hemlagad majonnäs

/5

Köttet

300 g
oxfilé (välputsad)
  • 300 g

    oxfilé (välputsad)

Majonnäs

  • 1

    äggula

  • 1 msk

    fransk senap

  • 1 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • 3 msk

    pressad citron

  • salt och peppar

1
äggula
1 msk
fransk senap
1 dl
3 msk
pressad citron
salt och peppar

Till garnering

70 g
ruccola (1 liten påse)
75 g
parmesanost
2 msk
olivolja
pressad citron
svartpeppar
  • 70 g

    ruccola (1 liten påse)

  • 75 g

    parmesanost

  • 2 msk

    olivolja

  • pressad citron

  • svartpeppar

Carpaccio med hemlagad majonnäs

Carpaccio är tunna skivor av färsk oxfilé som man äter med parmesan, ruccola och lite pressad citron. Sältan från ruccolan, parmesanen och köttet bryts av mot den syrliga citronen och salladen toppas med olivolja. Vi serverar vår carpaccio med en hemslagen majonnäs på Kloka rapsolja.

Gör så här

  1. Frys in köttet. Skiva köttet i lövtunna skivor när det fortfarande är halvfryst.
  2. Majonnäs: Vispa ihop äggula och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  3. Servering: Täck hela ytan på fyra tallrikar med köttskivor. Ringla över olivolja och citronsaft och garnera med ruccola och parmesan. Dra några varv med pepparkvarnen över. Servera majonnäsen vid sidan av.