Carpaccio med hemlagad majonnäs

/5

Köttet

300 g
oxfilé (välputsad)
  • 300 g

    oxfilé (välputsad)

Majonnäs

  • 1

    äggula

  • 1 msk

    fransk senap

  • 1 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • 3 msk

    pressad citron

  • salt och peppar

1
äggula
1 msk
fransk senap
1 dl
3 msk
pressad citron
salt och peppar

Till garnering

70 g
ruccola (1 liten påse)
75 g
parmesanost
2 msk
olivolja
pressad citron
svartpeppar
  • 70 g

    ruccola (1 liten påse)

  • 75 g

    parmesanost

  • 2 msk

    olivolja

  • pressad citron

  • svartpeppar

Carpaccio med hemlagad majonnäs

Carpaccio är tunna skivor av färsk oxfilé som man äter med parmesan, ruccola och lite pressad citron. Sältan från ruccolan, parmesanen och köttet bryts av mot den syrliga citronen och salladen toppas med olivolja. Vi serverar vår carpaccio med en hemslagen majonnäs på Kloka rapsolja.

Gör så här

  1. Frys in köttet. Skiva köttet i lövtunna skivor när det fortfarande är halvfryst.
  2. Majonnäs: Vispa ihop äggula och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  3. Servering: Täck hela ytan på fyra tallrikar med köttskivor. Ringla över olivolja och citronsaft och garnera med ruccola och parmesan. Dra några varv med pepparkvarnen över. Servera majonnäsen vid sidan av.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…
Sätt fram olivoljan på bordet och låt var och en spraya på sin egen maträtt. Äkta kall…

Att dricka till

Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin från Weingut Jamek i Dac-området Wacha…
Alkoholfria Störtebeker Original 1402 är ett tyskt lageröl med inslag av honung, c…
Egger Original är ett typiskt österrikiskt lageröl med fyllig smak och lätt humleb…
Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…

Relaterat

Sas Majonnas
Det är lättare än man kan tro att göra sin egen majonnäs. Se bara till att råvarorna som ingår har samma temperatur när du…
Forratt Huvudratt Charkbricka Charkuterier Skinka
Vår läckra senapsmajonnäs gjord på svensk rapsolja kan du använda till mycket. Använd den som bas i en salladsdressing, klicka i en fisksoppa eller…
Sas Aioli Vitlök
Kan du göra majonnäs, så kan du göra aioli! Det är bara att tillsätta pressad vitlök så är såsen klar. Många vågar inte göra…