Frasig paj med kräftstjärtar och broccoli

/5

Pajdeg

2,5 dl
grahamsmjöl
2,5 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 dl
0,5 dl
vatten
  • 2,5 dl

    grahamsmjöl

  • 2,5 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    salt

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5 dl

    vatten

Fyllning

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1

    vitlöksklyfta, skivad

  • 500 g

    broccolibuketter

  • 4

    ägg

  • 3 dl

    grädde

  • 3 dl

    riven Västerbottensost

  • salt och peppar

  • 2,5 dl

    kräftstjärtar i lag

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1

    rödlök, tunt skivad

  • 15

    basilikablad, strimlade

2 msk
1
vitlöksklyfta, skivad
500 g
broccolibuketter
4
ägg
3 dl
grädde
3 dl
riven Västerbottensost
salt och peppar
2,5 dl
kräftstjärtar i lag
2 msk
1
rödlök, tunt skivad
15
basilikablad, strimlade

Frasig paj med kräftstjärtar och broccoli

Rapsolja med smörsmak ger en frasig och smakrik pajdeg som håller ihop även med saftiga fyllningar. Här möter kräftstjärtar och broccoli en krispig botten som inte blir det minsta soggig i ugnen. En paj som både är enkel att lyckas med och god att bjuda på.

Gör så här

  1. Pajdegen: Blanda mjölsorterna i en skål och tillsätt salt. Rör ihop.
  2. Häll i rapsstekoljan och smula degen med händerna.
  3. Häll i vatten och knåda ihop. Ta lite mer vatten om degen blir för torr.
  4. Tryck ut degen i en pajform, 28 centimeter med löstagbar kant. Förgrädda längst ner i ugnen 12-15 minuter tills den fått färg, ta ut och sänk värmen till 200 grader.
  5. Fyllningen: Fräs rapsstekoljan i stekpanna tillsammans med vitlöken. Lägg i broccoli. Salta och peppra och låt steka på låg värme i 10 minuter.
  6. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg broccoli och ost i botten på pajen. Häll över äggblandningen.
  7. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter tills pajen fått färg och stelnat.
  8. Blanda kräftstjärtar, rapsolja, lök och basilika och lägg ovanpå pajen. Ställ in i ugnen igen tills kräftstjärtarna blivit genomvarma, ca 5 minuter.

Relaterat

Relaterat

Overhead,View,Mushrooms,Tart,Chanterelles,And,Cheese
Gör en god paj med de härligt gula kantarellerna. Prova gärna att göra pajdeg med rapsolja i stället för smör. Den blir spröd och…
Huvudratt Forratt Skinkpaj Ostpaj Skinka Ost Paj
Den allra godaste pajen har ett sprött pajskal och ett krämigt inre. Vårt pajskal innehåller rapsolja istället för smör vilket gör den frasig och fin….
Homemade,Onion,Pie,Or,Quiche
En klassiker till kräftskivan men lika god till vilken buffé som helst! Här är ett recept med en äggfri pajdeg som bakas på rapsolja….
Rhubarb,Crumble:,Baked,Dessert,With,A,Tart,Rhubarb,Filling,And
När rabarbern är som bäst passar det perfekt att svänga ihop en enkel paj med sötsyrlig fyllning och ett härligt krispigt och knäckigt täcke….