Krämig ost- och skinkpaj

4/5

Pajdeg

3 dl
vetemjöl
0,5 tsk
salt
1 dl
1
ägg
  • 3 dl

    vetemjöl

  • 0,5 tsk

    salt

  • 1 dl

    Kloka rapsolja smörsmak

  • 1

    ägg

Fyllning

  • 1

    purjolök

  • 2 msk

    Kloka rapsolja smörsmak

  • 200 g

    rökt skinka eller kassler

  • 3 dl

    riven ost

1
purjolök
2 msk
200 g
rökt skinka eller kassler
3 dl
riven ost

Äggstanning

3
ägg
3 dl
gädde
salt och peppar
  • 3

    ägg

  • 3 dl

    gädde

  • salt och peppar

Krämig ost- och skinkpaj

Den allra godaste pajen har ett sprött pajskal och ett krämigt inre. Vårt pajskal innehåller rapsolja istället för smör vilket gör den frasig och fin. En klassisk ost- och skinkpaj passar till många tillfällen, som en snabb lunch, en enkel kvällsrätt eller på buffén. Servera med en fräsch grönsallad och ett glas öl eller vin.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka ihop pajdegen för hand eller i en matberedare.
  3. Tryck ut i en pajform. Förgrädda 10 minuter.
  4. Blanda ihop äggstanningen.
  5. Hacka purjolök och skinka. Stek purjon på låg värme tills den blir genomskinlig.
  6. Lägg fyllningen i skalet. Toppa med ost och häll på äggstanning.
  7.  Grädda i 20-30 minuter.