Västerbottenpaj

/5

Pajdeg

1,5 dl
grahamsmjöl
1,5 dl
vetemjöl
0,5 tsk
salt
0,75 dl
0,5 dl
vatten
  • 1,5 dl

    grahamsmjöl

  • 1,5 dl

    vetemjöl

  • 0,5 tsk

    salt

  • 0,75 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 0,5 dl

    vatten

Fyllning

  • 3

    ägg

  • 3 dl

    grädde

  • 300 g

    västerbottensost

  • salt och peppar

3
ägg
3 dl
grädde
300 g
västerbottensost
salt och peppar

Västerbottenpaj

En klassiker till kräftskivan men lika god till vilken buffé som helst! Här är ett recept med en äggfri pajdeg som bakas på rapsolja. Paj är bra bjudmat med en krispig sallad och något gott i glaset.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och salt. Rör ner rapsoljan. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form ca 25 cm i diameter. Förgrädda ca 10 minuter.
  4. Rör ihop ägg och grädde. Riv osten. Blanda allt till fyllningen och häll i det avsvalnade pajskalet.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter tills pajen har fått fin färg.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Dryckestips till matpaj

at-002-009
Freeze är ett fruktigt öl med balanserad beska och sötma. Det är dessutom både glute…
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Gauloise Blonde är en ofiltrerad ljus ale på 6,3%. Ölet bryggs på hantverksmässigt…

Relaterat

Huvudratt Forratt Skinkpaj Ostpaj Skinka Ost Paj
Den allra godaste pajen har ett sprött pajskal och ett krämigt inre. Vårt pajskal innehåller rapsolja istället för smör vilket gör den frasig och fin….
Forratt Paj Spenat Agg Ricotta Pask
Den här matiga pajen med ett skal av krispig smördeg och en fyllning med spenat, ricotta och hela ägg är ett vackert blickfång på…