Västerbottenpaj

/5

Pajdeg

1,5 dl
grahamsmjöl
1,5 dl
vetemjöl
0,5 tsk
salt
0,75 dl
0,5 dl
vatten
  • 1,5 dl

    grahamsmjöl

  • 1,5 dl

    vetemjöl

  • 0,5 tsk

    salt

  • 0,75 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 0,5 dl

    vatten

Fyllning

  • 3

    ägg

  • 3 dl

    grädde

  • 300 g

    västerbottensost

  • salt och peppar

3
ägg
3 dl
grädde
300 g
västerbottensost
salt och peppar

Västerbottenpaj

En klassiker till kräftskivan men lika god till vilken buffé som helst! Här är ett recept med en äggfri pajdeg som bakas på rapsolja. Paj är bra bjudmat med en krispig sallad och något gott i glaset.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och salt. Rör ner rapsoljan. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form ca 25 cm i diameter. Förgrädda ca 10 minuter.
  4. Rör ihop ägg och grädde. Riv osten. Blanda allt till fyllningen och häll i det avsvalnade pajskalet.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter tills pajen har fått fin färg.