Grillad halloumi med vattenmelon och picklad rödlök

/5

Ingredienser

2
halloumiostar
2 msk
0,5
vattenmelon
70 g
ruccolasallad
4 msk
picklad rödlök (se recept bredvid)
färsk basilika
Balsamvinäger
  • 2

    halloumiostar

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5

    vattenmelon

  • 70 g

    ruccolasallad

  • 4 msk

    picklad rödlök (se recept bredvid)

  • färsk basilika

  • Goccia d´Oro olivolja

  • Balsamvinäger

Picklad rödlök

  • 2

    rödlökar

  • 2 dl

    socker

  • 1 dl

    ättika (12%)

  • 2 dl

    vatten

2
rödlökar
2 dl
socker
1 dl
ättika (12%)
2 dl
vatten

Grillad halloumi med vattenmelon och picklad rödlök

Här kommer en härligt smakrik sallad med grillad salt halloumi, söt vattenmelon och sötsyrlig picklad rödlök på en bädd av ruccola. Vi smaksätter med olivolja i praktisk sprayflaska från Goccia d´Oro. Servera halloumi med vattenmelon som en enkel lunch eller som tillbehör till annat grillat.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på lagen och låt stå tills den kallnat. Håller 1-2 veckor i kylen.
  2. Grillad halloumi: Pensla halloumiosten med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Grilla på grillpanna på spisen eller på grillen tills den får lite färg. Skär i bitar, ca 2×2 cm.
  3. Salladen: Lägg ruccolasallad på fyra tallrikar. Fördela tärnad vattenmelon, bitar av grillad halloumiost och picklad rödlök över. Toppa med färska basilikablad. Spraya med olivolja och ringla över balsamvinäger efter smak.

Relaterat

Sätt fram olivoljan på bordet och låt var och en spraya på sin egen maträtt. Äkta kall…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Till denna rätt passar ett friskt rosévin ypperligt. Du kan också prova ett veteöl eller en ljus lageröl.
Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…

Relaterat

Grillade grönsaker
Grönsaker måste grillas med lite mer försiktighet än kött som är fetare och tål värme bättre. Därför vänder vi grönsakerna i en marinad med…