Omelett med kantareller

/5

Ingredienser

  • 6

    ägg

  • 3 msk

    vispgrädde

  • salt och peppar

  • 300 g

    färska kantareller

  • 3 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5

    hackad gul lök

  • gräslök till garnering

6
ägg
3 msk
vispgrädde
salt och peppar
300 g
färska kantareller
3 msk
0,5
hackad gul lök
gräslök till garnering

Omelett med kantareller

Förvandla en klassisk omelett till lyxmat med smörstekta kantareller. Servera som lätt lunch eller i mindre bitar som förrätt.

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke, tillsätt grädde eller vatten, salt och peppar.
  2. Stek ansade kantareller delade i jämna bitar tills vätskan dunstat. Tillsätt rapsstekoljan och lök och stek dem gyllenbruna. Krydda med salt och peppar. Spara 1/3 till garnering.
  3. Rör försiktigt om i äggblandningen och häll den över kantarellerna. Lyft smeten med en gaffel i pannan så att allt blir jämnt stekt på medelvärme. Strö över resterande kantareller. Garnera med gräslök.