Saffransbullar

/5

Ingredienser

50 g
jäst
5 dl
mjölk
2 dl
3 dl
strösocker
15 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 g
saffran
  • 50 g

    jäst

  • 5 dl

    mjölk

  • 2 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 3 dl

    strösocker

  • 15 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    salt

  • 1 g

    saffran

Till garnering

  • 1

    ägg

  • russin

  • mjölk

  • florsocker

1
ägg
russin
mjölk
florsocker

Saffransbullar

Luftiga, härliga saffransbullar är ett måste till advent, lucia och jul. Här är ett klassiskt recept som ger fina lussekatter. Vi använder Kloka rapsstekolja med smörsmak i degen. Resultatet blir en slät och fin deg som är lätt att rulla.

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser.
  2. Arbeta degen i köksmaskin i minst 20 minuter. Täck med en kökshandduk och vila 30 minuter.
  3. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den. Dela degen i 20-25 bitar. Rulla längder och forma till lussebullar. Tryck i russin.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter till dubbel storlek. Sätt ugnen på 190 grader.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  6. Pensla med mjölk medan saffransbullarna fortfarande är varma. När de har svalnat kan du pudra över lite florsocker innan servering.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Bakning Muffins Jul Lingon Gradde
Tänk att lingon kan skänka en sådan härlig julstämning! Dessa goda, saftiga muffins med rapsolja och lingondryck i smeten bara smälter i munnen. Dekorera…
Bakning Brownies Jul Jordgubbe Tomte
Julens sötaste tomtebakelser gör du lätt med mjuk och kryddig pepparkaka. Kakan blir saftig och fin med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Dekorera med röda…
Bakning Brod Ragbrod Solrosfron
Tänk att vakna och mötas av den härliga doften av nybakat bröd! Här är ett härligt rustikt långjäst rågbröd fullt med nyttiga fröer. Sätt…
Bakning Valnöt Bröd
Kloka rapsolja gör degen smidigare och brödet smular mindre. Vårt härliga rustika valnötsbröd är gott att bjuda på till både soppa och sallad. Om…