Tomtebakelser

/5

Ingredienser

3 dl
vetemjöl
2,5 dl
socker
0,5 dl
kakao
0,5 tsk
salt
1 tsk
bikarbonat
2 tsk
vaniljsocker
1 tsk
kanel
1 tsk
kardemumma
1 tsk
torkad ingefära
1 dl
2 dl
mjölk
  • 3 dl

    vetemjöl

  • 2,5 dl

    socker

  • 0,5 dl

    kakao

  • 0,5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    bikarbonat

  • 2 tsk

    vaniljsocker

  • 1 tsk

    kanel

  • 1 tsk

    kardemumma

  • 1 tsk

    torkad ingefära

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 2 dl

    mjölk

Till garnering

  • 2 dl

    vispgrädde

  • färska jordgubbar

2 dl
vispgrädde
färska jordgubbar

Tomtebakelser

Julens sötaste tomtebakelser gör du lätt med mjuk och kryddig pepparkaka. Kakan blir saftig och fin med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Dekorera med röda jordgubbar och en klick vispgrädde. Nu för tiden brukar man kunna hitta färska jordgubbar året runt, men du kan självklart också använda frysta jordgubbar.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig bakform med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. I en annan skål rör du ihop olja och mjölk. Blanda ner oljeblandningen i mjöl- och kryddblandningen. Rör om tills du får en smet.
  3. Häll smeten i formen. Baka i ugn ca 25 minuter. Känn med en sticka så att smeten är torr.
  4. Skär i rutor när kakan har svalnat.
  5. Dekorera kakorna med en tomteluva gjord av jordgubbar och vispgrädde som på bilden.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…