Saffransbullar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
/5

Ingredienser

5 dl
mjölk
2 dl
3 dl
strösocker
15 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 g
saffran
  • 5 dl

    mjölk

  • 2 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 3 dl

    strösocker

  • 15 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    salt

  • 1 g

    saffran

Till garnering

  • 1

    ägg

  • russin

  • mjölk

  • florsocker

1
ägg
russin
mjölk
florsocker

Saffransbullar

Luftiga, härliga saffransbullar är ett måste till advent, lucia och jul. Här är ett klassiskt recept som ger fina lussekatter. Vi använder Kloka rapsstekolja med smörsmak i degen. Resultatet blir en slät och fin deg som är lätt att rulla.

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser.
  2. Arbeta degen i hushållsmaskinen i köksmaskin i minst 20 minuter. Täck med en kökshandduk och vila 30 minuter.
  3. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den. Dela degen i 20-25 bitar. Rulla längder och forma till lussebullar. Tryck i russin.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter till dubbel storlek. Sätt ugnen på 190 grader.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  6. Pensla med mjölk medan saffransbullarna fortfarande är varma. När de har svalnat kan du pudra över lite florsocker innan servering.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages