Sallad med ägg och rädisor

/5

Ingredienser

1 påse, ca 70 g
späda gröna salladsblad t ex spenat, ruccola, maché
0,5
gurka
1 knippe
rädisor
3
kokta ägg
  • 1 påse, ca 70 g

    späda gröna salladsblad t ex spenat, ruccola, maché

  • 0,5

    gurka

  • 1 knippe

    rädisor

  • 3

    kokta ägg

Vinägrett

  • 3 msk

    Kloka rapsolja neutral KRAV

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 tsk

    fransk dijonsenap

  • 1

    pressad vitlöksklyfta

  • salt och peppar

3 msk
2 msk
vitvinsvinäger
1 tsk
fransk dijonsenap
1
pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Sallad med ägg och rädisor

En läcker grönsallad passar till det mesta. Nu för tiden går det att få tag på späda gröna blad året runt. Servera salladen i all enkelhet med kokta ägg och en läcker vinägrett som en lunchrätt eller som tillbehör till en buffé.

Gör så här

  1. Koka äggen ca 7 minuter. Skölj och rensa salladen. Skiva rädisorna och gurkan. Blanda allt i en skål.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  3. Blanda vinägrett och sallad precis innan servering.