Sallad med grillade persikor, mozzarella och valnötter

/5

Ingredienser

4
persikor eller nektariner
150 g
färsk spenat
1
mozzarellaost, ca 125 g
valnötter eller andra nötter efter smak
  • 4

    persikor eller nektariner

  • 150 g

    färsk spenat

  • 1

    mozzarellaost, ca 125 g

  • valnötter eller andra nötter efter smak

  • Goccia d´Oro olivolja

Sallad med grillade persikor, mozzarella och valnötter

När grillsäsongen är här lägger vi gärna en frukt på grillen och kallar det sallad! Kombinera med färsk spenat, mozzarella och strö några valnötter över. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från Goccia d´Oro.

Gör så här

  1. Dela persikorna eller nektarinerna och lägg på grillen. Grilla på bägge sidor tills frukten blir lite varm och fått fina grillränder, men inte så länge att frukten blir genomstekt.
  2. Lägg upp salladen på ett fat.
  3. Toppa med frukt, mozzarellan i bitar och valnötter.
  4. Spraya olivolja efter smak.

Relaterat

Sätt fram olivoljan på bordet och låt var och en spraya på sin egen maträtt. Äkta kall…

Att dricka till

Några förslag på dryck till sallad med persika och mozzarella.
Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Österrikisk torr riesling från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. Doften är fin o…

Relaterat

Forratt Sallad Fikon Bresaola Ruccola Pinjenotter
En lyxig förrätt eller lunchrätt får man med skinka, rucola och färska fikon. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från…
Forratt Sallad Ruccola Valnotter Adelost Paron
Här får krämig ädelost sällskap av päron och valnötter i en härlig sallad. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från…