Scarpaccia – ugnspannkaka med squash

/5

Ingredienser

500 g
squash
1
salladslök
3
ägg
2,5 dl
mjöl
0,5 dl
mjölk
0,5 dl
salt och peppar
färsk basilika
  • 500 g

    squash

  • 1

    salladslök

  • 3

    ägg

  • 2,5 dl

    mjöl

  • 0,5 dl

    mjölk

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • salt och peppar

  • färsk basilika

Scarpaccia – ugnspannkaka med squash

Scarpaccia är som en tunn ugnspannkaka toppad med squash och smaksatt med basilika som bakas i ugnen. Den kanske inte ser så speciell ut, men vi lovar, den smakar gudomligt till en kall öl.

Gör så här

  1. Skiva squashen i tunna skivor. Använd gärna mandolin eller matberedare.
  2. Skiva salladslöken.
  3. Häll squash och lök i ett durkslag och strö rikligt med salt på så att vattnet dras ur. Låt stå i ca 30 minuter.
  4. Gör smeten under tiden: Vispa äggen i en bunke. Tillsätt siktat mjöl och smaksätt med peppar.
  5. Tillsätt mjölken och vispa ihop tills klumparna försvinner. Tillsätt smöroljan.
  6. Klä en rektangulär form, 20×30 cm, med bakplåtspapper och pensla med olja.
  7. Värm ugnen till 200 g.
  8. Ta upp squashskivorna på hushållspapper och klappa dem torra. Du kan behöva krama squashen i handen för att få ut den mesta vätskan.
  9. Blanda ner grönsakerna i smeten tillsammans med hackad basilika. Rör om ordentligt. Häll allting i formen och jämna ut.
  10. Baka i 200 grader i ca 40 minuter tills scarpaccian är gyllenbrun.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Till vegetariska rätter passar ett vitt vin eller varför inte ett veteöl med en frisk, lite kryddig smak.
Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, toner av gröna äpplen, vitpeppar, apr…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…