Smörrebröd med rökt makrill, lax och rostbiff

/5

Smörrebröd med makrill

4 skivor
danskt rågbröd
2 skivor
lagrad dansk ost
1
rökt makrill
1
skivat äpple
4 msk
gröna ärter
dill
  • 4 skivor

    danskt rågbröd

  • 2 skivor

    lagrad dansk ost

  • 1

    rökt makrill

  • 1

    skivat äpple

  • 4 msk

    gröna ärter

  • dill

Smörrebröd med lax och ägg

  • 4 skivor

    danskt rågbröd

  • 3 msk

    smör

  • 4 skivor

    rökt lax

  • 2

    kokta ägg

  • 4 msk

    majonnäs

  • 0,5

    gurka i tunna skivor

  • 0,5

    citron i tunna skivor

  • gräslök

4 skivor
danskt rågbröd
3 msk
smör
4 skivor
rökt lax
2
kokta ägg
4 msk
0,5
gurka i tunna skivor
0,5
citron i tunna skivor
gräslök

Smörrebröd med rostbiff

4 skivor
danskt rågbröd
3 msk
smör
4
cornichons, små inlagda gurkor
2
lökar
4 msk
4 msk
crème fraiche
2 msk
riven pepparrot
machésallad eller färsk spenat
  • 4 skivor

    danskt rågbröd

  • 3 msk

    smör

  • 4

    cornichons, små inlagda gurkor

  • 2

    lökar

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med eller utan smörsmak

  • 4 msk

    crème fraiche

  • 2 msk

    riven pepparrot

  • machésallad eller färsk spenat

Smörrebröd med rökt makrill, lax och rostbiff

Ibland vill man bara ha något enkelt till lunch eller som en lättare kvällsrätt. Gör som våra danska grannar i söder – lägg några godsaker på en brödskiva och kalla det smörrebröd! Njut med en kall öl i glaset eller varför inte ett fruktigt vitt vin med hög fruktsyra.

Gör så här

Smörrebröd med makrill

  1. Bottna med stora skivor av osten.
  2. Fördela makrill, äpple och ärtor ovanpå. Toppa med en dillkvist.

 

Smörrebröd med lax och ägg

  1. Bred smör på brödet.
  2. Fördela gurka, ägg och lax ovanpå. Toppa med citron och hackad gräslök

 

Smörrebröd med rostbiff

  1. Bred smör på brödet.
  2. Fördela sallad och rostbiff.
  3. Skiva löken tunt och stek den mjuk i Kloka rapsstekolja.
  4. Toppa med stekt lök, en klick crème fraiche smaksatt med riven pepparrot och cornichons.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Att dricka till

Till smörrebröd föreslår vi ett ljust lageröl där kolsyran hjälper till att lätta upp det feta och minskar upplevelsen av sälta, syra och sötma. Vill du dricka vin, passar ett friskt vitt vin bra till.
Egger Original är ett typiskt österrikiskt lageröl med fyllig smak och lätt humleb…
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
Alkoholfria Störtebeker Original 1402 är ett tyskt lageröl med inslag av honung, c…
Österrikisk torr riesling från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. Doften är fin o…