Thailändska risnudlar med soja, kål och fläsk

/5

Ingredienser

250 g
risnudlar, gärna så breda som möjligt
400 g
sidfläsk, färskt eller rimmat
0,5 dl
1 klyfta
vitkål
2 klyftor
vitlök
4
salladslökar
4
kinesisk broccoli på stam (eller vanlig broccoli)
2 tsk
färsk hackad ingefära
  • 250 g

    risnudlar, gärna så breda som möjligt

  • 400 g

    sidfläsk, färskt eller rimmat

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja naturell eller med smörsmak

  • 1 klyfta

    vitkål

  • 2 klyftor

    vitlök

  • 4

    salladslökar

  • 4

    kinesisk broccoli på stam (eller vanlig broccoli)

  • 2 tsk

    färsk hackad ingefära

Woksås

  • 3 msk

    japansk soja

  • 2 msk

    strösocker

  • 3 msk

    ketchup

  • 3 msk

    worcestersås

3 msk
japansk soja
2 msk
strösocker
3 msk
ketchup
3 msk
worcestersås

Thailändska risnudlar med soja, kål och fläsk

En god och billig wok gör man lätt med nudlar som grund. Här samsas tunna knapriga skivor av fläskkött med vitkål och kinesisk broccoli på stam. Får du inte tag på stammad broccoli, kan du kan ersätta med t ex mangold, spenat, pak choi eller vanlig broccoli i klyftor.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj och låt rinna av.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ åt sidan.
  3. Skär sidfläsket i tunna skivor.
  4. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna och stek köttet utan fett tills det är genomstekt. Ta av från värmen och lägg över köttet på ett fat.
  5. Strimla vitkålen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skiva salladslöken.
  6. Hetta upp pannan igen. Häll i lite olja och stek vitlök och ingefära snabbt under omrörning. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa i 2–3 minuter.
  7. Tillsätt fläsket och nudlarna och woka 1 minut. Häll på såsen och låt det gå ytterligare 1 minut. Servera rykande hett.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Stir,Fry,Noodles,With,Beef,And,Vegetable,In,White,Bowl.
En klassisk wok med nudlar, biff och härligt krispiga grönsaker. Här har vi använt paprika, morötter och purjolök. Du kan ta vilka grönsaker du…
Chicken,Stir,Fry,With,Vegetables,And,Sesame,In,The,Pan.
En wok ska göras i en riktigt het panna. Välj gärna att woka eller steka i rapsstekolja från Kloka som tål att upphettas. Den…
Vegetarian,Wok,Stir,Fry
En lättlagad vitaminbomb med härligt färgglada och krispiga grönsaker. Ät som den är eller bjud som tillbehör till en god köttbit eller grillad laxfilé….