Vegetarisk grönsakswok

/5

Ingredienser

1
rödlök
250 g
färsk broccoli
2
gula paprikor
1
morot
10
färska champinjoner
1
gul chili
0,5 dl
2 msk
ostronsås (oyster sauce)
2 tsk
socker (valfritt)
0,5 tsk
salt
  • 1

    rödlök

  • 250 g

    färsk broccoli

  • 2

    gula paprikor

  • 1

    morot

  • 10

    färska champinjoner

  • 1

    gul chili

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja naturell eller smörsmak

  • 2 msk

    ostronsås (oyster sauce)

  • 2 tsk

    socker (valfritt)

  • 0,5 tsk

    salt

Vegetarisk grönsakswok

En lättlagad vitaminbomb med härligt färgglada och krispiga grönsaker. Ät som den är eller bjud som tillbehör till en god köttbit eller grillad laxfilé. Du kan använda alla grönsaker du råkar ha hemma. Förutom det som står i receptet passar det även bra med squash eller zucchini, selleri, salladskål, vitkål och bönor. Tänk bara på att börja med de grönsaker som behöver längst tid först i pannan. En wok ska tillagas i en het panna, välj gärna rapsstekolja från Kloka som tål att upphettas.

Gör så här

  1. Skiva rödlöken. Dela broccolin i buketter. Strimla paprikan, skiva champinjonerna tunt och skär moroten i tunna stavar. Skölj och ansa färska sockerärter. Om du väljer frysta sockerärter behöver du inte tina dem först. Skiva chilin (ta bort kärnorna om du inte vill ha det så starkt).
  2. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna.
  3. Börja med att fräsa champinjonerna 2 minuter. Tillsätt morot, woka ytterligare 2 minuter under omrörning. Tillsätt sedan sockerärter och paprika och woka 2-3 minuter.
  4. Tillsätt chilin. Smaksätt med ostronsås. Strö över salt och socker (valfritt). Woka någon minut tills allt är varmt.
  5. Servera med kokt ris.