Ny årgång av populär Grüner Veltliner från Jamek

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Nu kommer en ny årgång av ett av Weingut Jameks mest omtyckta viner i Systembolagets sortiment för tillfälliga viner. Grüner Veltliner Frauengarten Federspiel 2019 är ett friskt och fruktigt vitt vin av högsta klass! 

Många svenskar har fått upp ögonen för Österrikes nationaldruva grüner veltliner. Detta vin är friskt och fruktigt med toner av gröna äpplen, vitpeppar, aprikos och grapefrukt. Vinet är ett utmärkt komplement till rätter av fisk eller ljust kött och passar även som apéritif. Prova gärna till pasta med grillad lax, kyckling eller räkor.

Grüner Veltliner är Österrikes mest odlade druva. En tredjedel av vinproduktionen i Österrike kommer från den populära druvan. Det är en klassisk druva med anor från romartiden. Vinerna blir ofta lätta och friska med inslag av päron, grapefrukt och vitpeppar.

På Weingut Jameks odlingar växer grüner veltliner-druvorna i gamla anlagda stenterrasser på de branta sluttningarna ner mot floden Donau. Vinet måste skördas för hand och sedan tas det om hand på traditionellt sätt innan det lagras i ståltankar.

Området där Jamek har sina odlingar och sin vingård heter Wachau. Dit kommer man efter ca en timmes bilfärd från Österrikes huvudstad Wien.

Sedan mitten av 1980-talet har de torra vita vinerna från Wachau delats in i tre kategorier efter den naturliga alkoholhalten. Viner på 11,5-12,5% kallas Federspiel.

Jamek Frauengarten Grüner Veltliner Federspiel 2019 lanseras i Systembolagets sortiment för tillfälliga viner. Det finns att tillgå i många butiker, men om det skulle saknas, går det självklart även att beställa.

Relaterat

Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, toner av gröna äpplen, vitpeppar, apr…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages