Silver till Waldschütz Grüner Veltliner Klassik!

Dela med dig:

Waldschütz Grüner Veltliner Klassik – Silver i kategorin vitvinsbox i Vinordic 2023

Vi presenterar stolt vinnaren av en silvermedalj i årets vintävling Vinordic Wine Challenge. Det är den populära vitvinsboxen Waldschütz Grüner Veltliner som prisades med sin andra silvermedalj. Även 2022 fick boxen samma fina utnämning.

Vinordic Wine Challenge arrangeras årligen av Stockholmsmässan och juryn består i år av 11 välkända vinskribenter som blindprovat och poängsatt vinerna i de olika kategorierna utifrån prisvärdhet. I år deltog 1.100 viner.

– Vi är mycket stolta och glada att se hur väl vårt vin tas emot och att det får gott betyg för sin prisvärdhet av vinskribenterna som provat vinerna i tävlingen, säger försäljnings- och marknadschef Christian Mahrle på HEBA Food & Beverages AB.

Här är vår silvervinnande vinbox i kategorin VB3, 300+KR/3 L:

SILVER:

Waldschütz Grüner Veltliner

> Till Systembolaget

Vinet kan köpas på Systembolaget.

Waldschütz Grüner Veltliner Klassik

Fruktigt vitt vin med inslag av päron, örter, melon, vitpeppar och mandarin. Serveras vid 8-10 °C till vegetariska rätter eller till rätter av fisk eller till kyckling. Mycket bra till tapas, marinerad eller grillad fisk, skaldjur och sushi. Perfekt till buffén nu i vår!

Alla viner från Weingut Waldschütz är certifierade som ”Sustainable Austria” vilket innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning.

Hållbart val: Drycken är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion.

Waldschütz Grüner Veltliner Klassik att köpa på Systembolaget. Artnr 2711, 2000 ml, 12,5 %, 239 kr.

> Till Systembolaget