fbpx

3 goda skäl till att starta dagen med en nyttig frukost

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Frukosten är dagens viktigaste mål och ska ge dig så mycket som en fjärdedel av dagens energi. Vi startar dagen med en solgul shot på Finnerödja ekologisk havtornsdryck och färsk ingefära, fortsätter med en nyttig hemlagad granola och njuter av en varm havtornsdryck som gör gott i hela kroppen.

Sätt lite färg på din frukost! Låt det härligt gula havtornet ge dig lite extra energi. Havtorn växer på havsstränder på flera ställen i Sverige och smakar som en blandning av passionsfrukt, mango och lime.

Havtornets hälsoegenskaper är kända över hela världen och omtalas redan i gamla tibetanska texter. Det mjuka och saftiga havtornet beskrivs som ett av världens mest vitaminrika bär.

Här är 3 skäl till varför du ska äta en nyttig frukost på morgonen.

1. Vikten

Frukosten får igång din förbränning och håller ditt blodsocker på en bra nivå. Du får lättare att hålla vikten och slipper oroa dig för sjukdomar som typ 2-diabetes och inflammationer.

2. Tänderna

Frukostätare har färre hål i tänderna än andra. Det beror på att de har mer regelbundna matvanor men också på att en frukost som innehåller mjölk och ost har salivstimulerande effekt och neutraliserar pH-värdet i munnen, vilket minskar risken för karies.

3. Energin

Om du äter frukost blir du mer kreativ och orkar mer fysiskt. Du behöver helt enkelt energi på morgonen!

Frukostfavoriter med Finnerödja havtornsdryck

Bakning Havtorn Granola
Det är enkelt att göra sin egen granola. Med en bas av havregryn och fröer, kan du smaksätta din granola som du vill. Här…
Drinkar Havtorn Morgonshot
Starta dagen med en rivig shot! Havtorn är ett av världens mest vitaminrika bär och smakar ungefär som en blandning av passionsfrukt, mango och…
Drinkar-havtorn-honung-te-citron-varm
Havtorn har från en lite syrlig smak som nästan smakar lite exotiskt av passionsfrukt och aprikos. Vi värmer drycken och blandar med honung och…

Relaterat

Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages