3 goda skäl till att starta dagen med en nyttig frukost

Dela med dig:

Frukosten är dagens viktigaste mål och ska ge dig så mycket som en fjärdedel av dagens energi. Vi startar morgonen med en solgul shot på Finnerödja ekologisk havtornsdryck och färsk ingefära, fortsätter med en nyttig hemlagad granola och njuter av en varm havtornsdryck som gör gott i hela kroppen.

Sätt lite färg på din frukost! Låt det härligt gula havtornet ge dig lite extra energi. Havtorn växer på havsstränder på flera ställen i Sverige och smakar som en blandning av passionsfrukt, mango och lime.

Havtornets hälsoegenskaper är kända över hela världen och omtalas redan i gamla tibetanska texter. Det mjuka och saftiga havtornet beskrivs som ett av världens mest vitaminrika bär.

En solig start på dagen med havtorn


HAVTORNSSHOT. Starta dagen med en rivig shot! Havtorn är ett av världens mest vitaminrika bär och smakar ungefär som en blandning av passionsfrukt, mango och lime. Ingefära är bra för matsmältningen och har också viss effekt mot inflammationer. Så här enkelt blandar du din morgonshot på ett litet kick!

> Till receptet


GRANOLA MED HAVTORN. Det är enkelt att göra sin egen granola. Med en bas av havregryn och fröer, kan du smaksätta din granola som du vill. Här är en variant med en spännande smak av havtorn. Vi har även lagt till russin och doftat över lite kanel för att sätta extra smak på vår frukostfavorit.

> Till receptet


VARM HAVTORNSDRYCK MED HONUNG OCH KANEL. Havtorn har en lite syrlig smak som smakar exotiskt av passionsfrukt och aprikos. Vi värmer drycken och blandar med honung och kanel. Resultatet blir en underbart gul och doftande dryck som värmer gott en kylig dag.

> Till receptet

Tre skäl till varför du ska äta en nyttig frukost på morgonen

1. VIKTEN. Frukosten får igång din förbränning och håller ditt blodsocker på en bra nivå. Du får lättare att hålla vikten och slipper oroa dig för sjukdomar som typ 2-diabetes och inflammationer.

2. TÄNDERNA. Frukostätare har färre hål i tänderna än andra. Det beror på att de har mer regelbundna matvanor men också på att en frukost som innehåller mjölk och ost har salivstimulerande effekt och neutraliserar pH-värdet i munnen, vilket minskar risken för karies.

3. ENERGIN. Om du äter frukost blir du mer kreativ och orkar mer fysiskt. Du behöver helt enkelt energi på morgonen!

Fler frukostfavoriter med Finnerödja ekologisk bärdryck

Bakning Granatapple Frukost Frukostbowl Bowl
Få en härlig start på dagen med vår läckra frukostbowl med smak av granatäpple och färska bär. Du kan välja bär efter säsong och…
Drinkar-tranbar-varm
Den här drycken får oss att tänka på barndomens varma saft som smakade så gudomligt gott efter en runda på skridskoisen eller i pulkabacken….
Drinkar-blabar-varm
Fyll en termos med varm blåbärsdryck och ta med på utflykten. Så håller du dig varm och får extra energi för långa promenader, skidåkning…

Relaterat

Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…