HEBA Waldschutz Bib 2L
HEBA Waldschutz Bib 2L
HEBA Waldschutz Bib 2L
Image

Waldschütz Grüner Veltiner Klassik

Art.nr: 271107

Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-området Kamptal. Frisk och fruktig smak med inslag av päron, äpple, citrus och vitpeppar. Serveras vid 8°C till kyckling, fläskkött och kalv. Mycket bra till tapas, marinerad eller grillad fisk, skaldjur och sushi. Alla viner från Weingut Waldschütz är certifierade som ”Sustainable Austria” vilket innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning.

Producent
Waldschütz
Land
Österrike
Årgång
2020
Volym
2000 ml
Förpackning
Bag-in-box
Serveringstemp
8 °C
Pris
229 kr
Alkoholhalt
12,5 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt vitt vin
Druva
Grüner Veltliner
Distrikt
Kamptal DAC, Österrike

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Handplockade druvor som får jäsa i ståltank vid 17°C -19°C.
Doft/Smak
Frisk och fruktig smak med inslag av päron, äpple, citrus och vitpeppar.
Passar till
Serveras vid 8°C till kyckling, fläskkött och kalv. Mycket bra till tapas, marinerad eller grillad fisk, skaldjur och sushi.

Relaterade produkter

Österrikisk grüner veltliner från Weingut Waldschütz i Dac-området Kamptal. Fri…
Österrikisk torr riesling från Weingut Waldschütz i Dac-området Kamptal. Doft oc…

Waldschütz

Kvalitetsvin från en spännande region i Österrike.

Vingården Waldschütz ligger i regionen Kamptal i Österrike. Den drivs sedan 1990-talet av Reinhard Waldschütz och sonen Markus.

Fjärde generationen

Familjen Waldschutz odlar druvor av sorterna grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern. Druvorna skördas på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vita viner lagras klassiskt i ståltankar medan de röda får mogna på träfat. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner från Waldschutz 91-93 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

Mer om Waldschütz

Waldschütz ligger i byn i Elsarn im Straßertal i regionen Kamptal, åtta mil norr om Wien i Österrike. Här består jorden av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna, men även av sandig och kalkfri lera samt vissa jordar med kristallint skiffer. På vissa höjder bildas ett speciellt mikroklimat som gör så att temperaturen växlar vilket ger druvorna mycket aromatiska ämnen. Vingården drivs sedan 1990-talet av Reinhard Waldschütz. I dag finns även sonen Markus med i bilden. Druvorna som odlas är grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern och ser till att få stor lövmassa vilket ger fler mogna druvor. Druvorna skördas på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vita viner lagras klassiskt i ståltankar medan de röda får mogna i trätunnor. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner 91-93 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

Kamptal

Waldschütz ligger i byn i Elsarn im Straßertal i regionen Kamptal, åtta mil norr om Wien i Österrike. Här består jorden av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna, men även av sandig och kalkfri lera samt vissa jordar med kristallint skiffer. På vissa höjder bildas ett speciellt mikroklimat som gör så att temperaturen växlar vilket ger druvorna mycket aromatiska ämnen.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.