Waldschütz Grüner Veltliner Kamptal DAC, nr 202901, 750 ml, 12,5 %, 120 kr. Fruktigt vitt vin från Österrike.
Waldschütz Grüner Veltliner Kamptal DAC, nr 202901, 750 ml, 12,5 %, 120 kr. Fruktigt vitt vin från Österrike.
Waldschütz Grüner Veltliner Kamptal DAC, nr 202901, 750 ml, 12,5 %, 120 kr. Fruktigt vitt vin från Österrike.

Waldschütz Grüner Veltliner Kamptal DAC

Art.nr: 202901

Frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i Dac-området Kamptal i Österrike. Fräsch och krispig smak med hög fruktsyra och inslag av kryddor och viss pepprighet. Serveras vid 8°C till ljust kött, sallad, fisk och skaldjur.

Alla viner från Weingut Waldschütz är certifierade som ”Sustainable Austria” vilket innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning.

Hållbart val: Drycken är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion.

Producent
Weingut Waldschütz
Land
Österrike
Årgång
2020
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8 °C
Pris
120 kr
Alkoholhalt
12,5 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt vitt vin
Druva
Grüner Veltliner
Distrikt
Kamptal DAC, Österrike

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Druvorna skördas för hand på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vinerna lagras klassiskt i ståltankar.
Doft/Smak
Fräsch och krispig smak med hög fruktsyra och inslag av kryddor och viss pepprighet.
Passar till
Serveras vid 8°C till ljust kött, sallad, fisk och skaldjur.

Relaterade produkter

Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-omr…
Österrikisk grüner veltliner från Weingut Waldschütz i Dac-området Kamptal. Fri…
Österrikisk torr riesling från Weingut Waldschütz i Dac-området Kamptal. Doft oc…

Weingut Waldschütz

Kvalitetsvin från en spännande region i Österrike.

Vingården Waldschütz ligger i regionen Kamptal i Österrike. Den drivs sedan 1990-talet av Reinhard Waldschütz och sonen Markus.

Fjärde generationen

Familjen Waldschutz odlar druvor av sorterna grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern. Druvorna skördas på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vita viner lagras klassiskt i ståltankar medan de röda får mogna på träfat. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner från Waldschutz 91-93 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

Mer om Weingut Waldschütz

Waldschütz ligger i byn i Elsarn im Straßertal i regionen Kamptal, åtta mil norr om Wien i Österrike. Här består jorden av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna, men även av sandig och kalkfri lera samt jordar med kristallint skiffer. På vissa höjder bildas ett speciellt mikroklimat som gör så att temperaturen växlar. Dagarna i området är varma medan nätterna är svala, vilket gör att druvorna mognar långsamt. Detta ger viner med enastående kvalitet med stor aromatisk finess och livlig syra.Vingården drivs sedan 1990-talet av Reinhard Waldschütz. I dag finns även sonen Markus med i bilden. Druvorna som odlas är grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern för att ge en stor lövmassa vilket ger fler mogna druvor. Druvorna skördas på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vita viner lagras klassiskt i ståltankar medan de röda får mogna i trätunnor. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner 91-93 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

Kamptal

Waldschütz ligger i byn i Elsarn im Straßertal i regionen Kamptal, åtta mil norr om Wien i Österrike. Här består jorden av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna, men även av sandig och kalkfri lera samt jordar med kristallint skiffer. På vissa höjder bildas ett speciellt mikroklimat som gör så att temperaturen växlar. Dagarna i området är varma medan nätterna är svala, vilket gör att druvorna mognar långsamt. Detta ger viner med enastående kvalitet med stor aromatisk finess och livlig syra.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.