Sallad med parmaskinka, parmesan och marinerad vitlök

/5

Ingredienser

1 påse
blandad sallad
2 msk
150 g
lufttorkad parmesanskinka
100 g
hyvlad parmesanost
2 msk
100 g
stekt och smulad bacon
  • 1 påse

    blandad sallad

  • 2 msk

    fransk vinägrett

  • 150 g

    lufttorkad parmesanskinka

  • 100 g

    hyvlad parmesanost

  • 2 msk

    marinerade vitlöksklyftor

  • 100 g

    stekt och smulad bacon

Sallad med parmaskinka, parmesan och marinerad vitlök

Bjud på en lyxig sallad till förrätt eller lunch. Toppa med parmaskinka, parmesanost och marinerad vitlök. Strössla över rikligt med stekt och smulad bacon som ger en liten extra umamikick.

Gör så här

  1. Lägg upp salladen på ett fat. Vänd den i fransk vinägrett.
  2. Fördela skinka och hyvlad parmesanost och toppa med marinerade vitlöksklyftor.
  3. Strössla över knaperstekt smulad bacon.

Relaterat

Att dricka till

Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
at-002-009
Freeze är ett fruktigt öl med balanserad beska och sötma. Det är dessutom både glute…
Österrikiskt fylligt rött vin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau, en produce…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.

Relaterat

Sas Vitlok Marinerad
Mjäll marinerad och kryddoftande vitlök kan användas till mycket. Som tillbehör till grillat, att toppa sallader med eller som en liten smårätt på buffén….
Forratt Huvudratt Sallad Kantareller Parmesan
Toppa salladen med smörstekta kantareller och riven parmesan. En underbar kombination som passar att göra med de tidiga sommarkantarellerna och även på höstkanten….
Forratt Grillad Persika Mozzarella Spenat Valnotter
När grillsäsongen är här lägger vi gärna en frukt på grillen och kallar det sallad! Kombinera med färsk spenat, mozzarella och strö några valnötter…
Forratt Sallad Ruccola Valnotter Adelost Paron
Här får krämig ädelost sällskap av päron och valnötter i en härlig sallad. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från…