Vintips till utflykten

Dela med dig:

Sommar och semester – varför inte packa korgen och dra ut i naturen på en härlig picknick?

Lite bröd, några charkuterier och ett gott vin är allt som behövs. Här får du tips på vin som passar att ta med på utflykten.


Till matiga sallader

Jamek Rosé Nr 50868 (BS), 750 ml, 12,5%, 179 kr.

Österrikiskt rosévin från Weingut Jamek som fått utmärkelsen ”Årets bästa rosé”. Finns att beställa nu!  Doften är fruktig och smaken är torr med en delikat syrlighet. Passar extra bra till matiga sallader. 


Passar till wraps

Forstreiter Ried Schiefer Grüner Veltliner 2021  Nr 3036, 750 ml, 12,5%, 159 kr.

Fruktigt och friskt vitt vin på den trendiga grüner veltliner-druvan från Österrike. Fräsch och krispig smak med inslag av päron, vitpeppar, ananas, lime och örter. Utmärkt till kycklingwraps.


Perfekt till det mesta

Waldschütz GV Klassik Nr 2711, 2 liter, 12,5%, 239 kr.

Österrikisk grüner veltliner från Weingut Waldschütz som kommer på praktisk 2-litersbox. Frisk och fruktig smak med inslag av päron, äpple, citrus och vitpeppar. Mycket bra till tapas och småplock av olika slag. 

Packa något gott i utflyktskorgen

Baka ett gott italienskt bröd fyllt med tomater och doftande rosmarin eller gör några härligt matiga wraps. Perfekta tilltugg att duka upp till ett gott vin på utflykten. 


Focaccia med tomat och rosmarin 

Italiensk focaccia som doftar av tomat och rosmarin är perfekt att ta med i picknick-korgen.

> Till receptet


Kycklingwraps

Kycklingfajitas är enkel och snabb mat, perfekt att ta med på utflykten. Fyll färdiga tortillabröd med kryddig kyckling, guacamole och grönsaker. Toppa med koriander och stänk över lite lime.

> Till receptet