Grönkålschips med rapsolja

/5

Ingredienser

200 g
grönkål
2 msk
flingsalt
  • 200 g

    grönkål

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • flingsalt

Grönkålschips med rapsolja

Njut av grönkålschips som nyttiga chips eller som tillbehör. Grönkål innehåller både c-vitamin och järn. Grönkålschipsen blir härligt frasiga när du rostar dem i Kloka rapsstekolja i ugnen. Du måste prova!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och riv grönkålen i bitar. Torka kålen noga med hushållspapper.
  3. Blanda kål och rapsstekolja i en skål.
  4. Fördela luftigt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 5-10 minuter tills kålen är spröd och torr. Kolla så det inte bränner!
  5. Strö över flingsalt innan servering.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Red,Cabbage,Salad,With,Carrots,,Apples,And,Pecan,Nuts.,Healthy
En härligt saftig och krispig julsallad med rödkål och äpplen sätter färg på julbordet. Med en härligt sötsyrlig dressing smaksatt med tranbärsdryck, senap och…
Forratt Sallad Fikon Bresaola Ruccola Pinjenotter
En lyxig förrätt eller lunchrätt får man med skinka, rucola och färska fikon. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från…
Forratt Sallad Ruccola Valnotter Adelost Paron
Här får krämig ädelost sällskap av päron och valnötter i en härlig sallad. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från…
Vegetarian,Wok,Stir,Fry
En lättlagad vitaminbomb med härligt färgglada och krispiga grönsaker. Ät som den är eller bjud som tillbehör till en god köttbit eller grillad laxfilé….