Klokas julsallad med rödkål och äpplen

/5

Ingredienser

1/4
rödkålshuvud
1
stor morot
3
röda äpplen
Pekannötter eller valnötter
Persilja
  • 1/4

    rödkålshuvud

  • 1

    stor morot

  • 3

    röda äpplen

  • Pekannötter eller valnötter

  • Persilja

Dressing

  • 5 msk

    Kloka rapsstekolja naturell

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 3 msk

    flytande honung

  • 0,5 dl

    äppelcidervinäger

  • 0,5 dl

    Finnerödja tranbärsdryck

  • 1 msk

    färsk, riven ingefära

  • salt och peppar

5 msk
1 tsk
dijonsenap
3 msk
flytande honung
0,5 dl
äppelcidervinäger
0,5 dl
1 msk
färsk, riven ingefära
salt och peppar

Klokas julsallad med rödkål och äpplen

En härligt saftig och krispig julsallad med rödkål och äpplen sätter färg på julbordet. Med en härligt sötsyrlig dressing smaksatt med tranbärsdryck, senap och ingefära blir salladen snabbt en ny favorit. Prova själv!

Gör så här

  1. Skär rödkålen tunt med osthyvel eller mandolin. Riv moroten grovt. Skiva äpplena.
  2. Rör ihop dressingen.
  3. Blanda ihop kålsalladen med dressingen och låt stå kallt minst 30 minuter innan servering.
  4. Lägg upp salladen och strö över nötter och persilja.