Griljerad julskinka med rapsolja

/5

Ingredienser

1
skinka, förkokt ca 2 kilo
0,5 dl
0,5 dl
2
äggulor
2 tsk
honung
1.5 dl
ströbröd
20 st
kryddnejlikor
  • 1

    skinka, förkokt ca 2 kilo

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5 dl

    julsenap

  • 2

    äggulor

  • 2 tsk

    honung

  • 1.5 dl

    ströbröd

  • 20 st

    kryddnejlikor

Griljerad julskinka med rapsolja



Griljerad julskinka tillhör det klassiska julbordet. Kloka rapsstekolja blandas med senap, äggula och honung och hjälper ströbrödet att fästa under tillagningen. Griljera skinkan på hög värme tills ströbrödet blir krispigt gyllenbrunt.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop rapsolja, senap, äggulor och honung.
  3. Lägg skinkan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla oljeblandningen över skinkan. Strö över ströbröd. Tryck ner kryddnejlikor i ett fint mönster.
  4. Griljera i mitten av ugnen 20-25 minuter. Se till att det inte bränns!
  5. Skiva upp och servera.