Laxtartar med avokado och rucola

Betygsatt 0 av 5

Ingredienser

Mängd
Produkt
300 g
lax
2 msk
1 tsk
strösocker
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
japansk soja
1
lime
0,5 tsk
salt
svartpeppar
2
avokador
1 knippe
rucola
100 g
laxrom
  • 300 g

    lax

  • 2 msk

    KLOKA rapsstekolja smörsmak

  • 1 tsk

    strösocker

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 tsk

    japansk soja

  • 1

    lime

  • 0,5 tsk

    salt

  • svartpeppar

  • 2

    avokador

  • 1 knippe

    rucola

  • 100 g

    laxrom

Laxtartar med avokado och rucola

En fräsch och enkel laxtartar som kombinerar mild lax med krämig avokado och pepprig rucola. En rätt som passar lika bra som elegant förrätt som till en lättare helgmiddag. Snabb att göra och full av rena, fina smaker.

Gör så här

  1. Blanda ihop rapsolja, socker, senap, soja, saften av en halv lime, salt och peppar till en dressing.
  2. Ta ut avokadoköttet. Skär i stora tärningar. Skär laxen i lika stora tärningar. Blanda med hälften av dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till puckar och lägg upp på tallrikar.
  4. Blanda rucola med resten av dressingen och lägg ovanpå.
  5. Skeda över laxrommen överst.

Relaterat

Relaterat

Forratt Lax Ruccola Citron
Här är en fräsch och enkel förrätt där rökt lax, pepprig rucola, syrlig citron och krämig färskost skapar en härlig harmoni. Laxrullarna är också…
Huvudratt Forratt Pizza Vasterbotten Lojrom
Krångla inte till det! Köp färdig pizzadeg och sno ihop en läcker löjromspizza som räcker till en förrätt till fyra personer. Eller skär i…
Bruschetta,With,A,Paste,Of,Green,Peas,And,Shrimps
En fräsch röra med gröna ärtor och majonnäs blir ett perfekt tillbehör till krispigt stekt bröd. Rapsolja med smörsmak lyfter smaken och ger fin…
Fresh,Lamb,Lettuce,Salad,With,Avocado,,Cucumber,,Salmon,,Cherry,Tomatoes.
Med härlig krispighet från gurka och sesamfrön, får den lena rökta laxen och avokadon en uppfriskande twist av lime. Resultatet blir en frisk och…