Porterkladdkaka

/5

Ingredienser

200 g
mjölkchoklad
0,5 dl
2
ägg
1,5 dl
farinsocker
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
0,5 dl
mörk porter
Florsocker till garnering
  • 200 g

    mjölkchoklad

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 2

    ägg

  • 1,5 dl

    farinsocker

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 0,5 dl

    mörk porter

  • Florsocker till garnering

Porterkladdkaka

Har du inte provat öl och choklad tillsammans förut, så har du något trevligt att se fram emot. Varför inte börja med den här kladdkakan med ljus choklad och mörk öl i smeten! En mörk porter gifter sig på ett fantastiskt bra sätt med choklad och bildar en helt ny smakupplevelse som bara måste testas.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt hälften chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöroljan i en kastrull. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, chokladblandningen och porter i ägg- och sockerblandningen.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant som är ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Hacka resten av mjölkchokladen och strö över smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 15–17 minuter. Banka formen i köksbänken, då blir kakan perfekt kladdig i mitten. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten. Pudra över florsocker innan servering.
  5. Servera gärna med ett glas porter – en ny smakupplevelse utlovas!